RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/10 2019

Fantasyserie His Dark Materials vanaf dit weekend op BBC ONE en Ziggo

Het gouden kompas‘. Zo heet de bekroonde fantasytrilogie van Philip Pullman in het Nederlands. Komend weekend gaat op BBC ONE en bij Ziggo/HBO de Britse televisiebewerking ervan in première, His Dark Materials met in de hoofdrollen James McAvoy, Ruth Wilson en Dafne Keen. Een wonderlijke parallelle wereld boordevol ‘daemonen’, ‘panserbjørns’ (geharnaste beren) en andere levensechte dieren die gewoon kunnen praten... (Copyright foto’s: BBC/© Bad Wolf/HBO)

His Dark Materials speelt zich af in een zogeheten parallel universum. We maken kennis met Lyra, een jonge vrouw uit Oxford, die op kamers woont op het Jordan College.
Ze is daar op verzoek van haar oom Lord Asriel geplaatst en leidt een vrij rustig en zorgeloos bestaan tussen de vele studenten, dons en andere universiteitsmedewerkers.

Lyra’s leven neemt een nieuwe wending wanneer de geheimzinnige Mrs Coulter haar intrede doet, een glamourachtige en betoverende verschijning. Het meisje wordt aangemoedigd om Oxford in te ruilen voor Londen, waar ze kennis zal maken met drie opmerkelijke karakters: Father MacPhail, Lord Boreal en de journaliste Adele Starminster. Hier hoort ze ook voor het eerst over het geheimzinnige en sinistere General Oblation Board, het begin van een aantal hoogstgeheimzinnige gebeurtenissen…

hermelijn Pan
Lyra wordt voortdurend vergezeld door een zogenaamde daemon, een representatie van je ziel in de vorm van een dier. Lyra’s demon is een hermelijn die ‘Pan'(talaimon) heet en zo nu en dan ook weleens verandert in een vogeltje.

Sterrencast
Dafne Keen speelt de rol van Lyra Belaqcua. Naast filmster James McAvoy en Ruth Wilson (Luther, Mrs Wilson) doen o.a. Clarke Peters, Ian Gelder, Will Keen, Georgina Campbell en Ariyon Bakare mee.  De regie is in handen van Tom Hooper. Kiri’s Jack Thorne bewerkte de oorspronkelijke boeken.

Te zien?
His Dark Materials wordt vanaf 3 november elke zondag om 21.00 uur uitgezonden op BBC ONE. Vanaf 3 november is de reeks ook te bekijken via Ziggo. Bekijk hieronder alvast de trailer.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Fantasyserie His Dark Materials vanaf dit weekend op BBC ONE en Ziggo".