RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/10 2016

Britse dramaserie Cold Feet vrijdag terug bij BNN-VARA na dertien jaar afwezigheid

COLD_FEET_Copyright ITV Global,,Een héérlijk vooruitzicht”. ,,Daar verheug ik me enórm op”. Zelden maakt de terugkeer van een Britse televisieserie zóveel positieve reacties los. Maar… het gaat dan ook over Cold Feet, de legendarische comedydramaserie over vijf vrienden uit Manchester. (Copyright foto’s: ITV Global)

Ook in Nederland waren de belevenissen van David en Karen, Adam en Rachel en Pete en Jenny jarenlang vaste prik op de zondagavond, direct na Studio Sport. In 2003 viel het doek, kort nadat Adams echtgenote Rachel verongelukte, kijkers in grote shock achterlatend. Vanaf aanstaande vrijdag om 20.30 uur kun je op NPO3 het nieuwste seizoen bekijken.

Cold Feet_Copyright ITV Studios Big Talk ProductionsAdam, Pete en Jenny. Karen en David. Ze zijn weer allemaal van de partij in de nieuwe serie, die zich precies dertien jaar afspeelt na het slot van de laatste serie.

Rolbezetting?

Alle acteurs van weleer doen weer mee: Robert Bathurst, Hermione Norris, John Thomson, Fay Ripley en ook James Nesbitt. Grote afwezige is Helen Baxendale, wiens personage aan het eind van de allerlaatste serie omkwam door een noodlottig verkeersongeval.

Cold Feet 6_Copyright ITV Global_PeteKarenJenWat was Cold Feet ook alweer?

Altijd vol dramatische, relationele ingrediënten. Dat was Cold Feet, de Britse thirtysomething-dramaserie over zes dertigers uit Manchester. Verhalen over geluk, relaties, kinderloosheid, vreemdgaan en nieuwe kansen. Boordevol humor en zeer herkenbaar voor de dertigers van toen (en heel wat anderen). Cold Feet werd hier met veel succes begin 2000 uitgezonden door de VARA en Canvas. Kortom, een legendarische dramaserie.

Cold Feet 6 _Copyright ITV Global-AdamWie waren ook alweer de voornaamste personages?

Vrouwengek Adam was van beroep systeemanalist. Wat dat nou precies betekende, konden zijn beste vrienden óók niet zeggen. Na heel wat vriendinnetjes was Adam de liefde van zijn leven Rachel tegen het lijf gelopen.

Cold Feet 6_Copyright ITV Global_JenNieuwe Man
Adam was het sprekende voorbeeld van de Nieuwe Man: grappig, kwetsbaar en maf. Over de beslissing om daadwerkelijk met Adam in het huwelijksbootje te stappen, moest Rachel uiteindelijk toch nog wel heel wat afleveringen nadenken. Adam en zij hadden dan ook heel wat problemen en moeilijkheden. Nét als hun vrienden Pete en Jenny overigens, die ook het nodige met elkaar meemaakten. En wat te denken van Karen en David, wiens huwelijk uiteindelijk strandde?

Enorm succes?

Cold Feet werd hier elke zondagavond uitgezonden na Studio Sport. De serie was hier zelfs zó succesvol dat de VARA een complete tv-marathon organiseerde, speciaal voor de trouwe fans en in Nederland toen nog niet eerder vertoond. Op 9 juni 2001 konden de echte fans van ’s morgens vroeg tot het einde van de middag kijken naar de pilot en de eerste serie. Bij een volgende marathon was Mike Bullen te gast om de aanwezigen toe te spreken en vragen te beantwoorden. Cold Feet won talloze belangrijke televisieprijzen, waaronder de Best Comedy Award 1997, Gold World Medal Drama (tijdens New York festival 2000) en Best Tv Comedy Drama (British Comedy Awards 1999).

Cold Feet 6 _Copyright ITV Global Wat te verwachten?

De nieuwe reeks, waarvan in de periode januari-juli 2016 de opnamen plaatsvonden, pakt de draad dertien jaar later op. Kijkers zullen eindelijk zien hoe Adam is omgegaan met het grote verlies van zijn soulmate Rachel. Is hij er in geslaagd in zijn eentje hun zoon op te voeden? En zou hij inmiddels een nieuwe liefde hebben gevonden?

En de anderen dan?
En what about Pete en Jenny? Spenderen ze nog altijd het merendeel van hun avonden voor de buis, nu afstemmend op Endeavour Morse in plaats van Inspector Morse? En hoe zou het David en Karen zijn vergaan na hun scheiding? Het stel had destijds drie kinderen en is inmiddels de vijftig voorbij. Hoe vullen ze het co-ouderschap in? …We gaan het eindelijk állemaal zien!

Cold Feet 6_Copyright ITV Global_DavidNieuwe uitdagingen?

Net als Adam, Pete en Jenny hadden David en Karen gehoopt dat het leven tegen de tijd dat ze een halve eeuw oud zouden zijn wel wat eenvoudiger zou worden. Niét dus. De problemen die hen wachten zijn weliswaar anders, maar niet minder uitdagend. Hoewel ze nog heel wat levensjaren voor de boeg hebben, bekruipt het vijftal toch langzamerhand het gevoel dat de toekomst vooral áchter hen ligt.

Cold Feet 6_Copyright ITV Global_JohnThomsonWat zegt de schrijver over de nieuwe reeks?

,,De tijd is gewoon rijp om de personages opnieuw op te zoeken,’’ vertelt Mike Bullen. ,,Ze zijn vijftig, maar voelen zich nog altijd een jaar of dertig; behalve dan natuurlijk als het een avondje erg laat is geworden. Ze hebben nog heel wat om naar uit te kijken, hoewel het natuurlijk niet de jaren hoeven te zijn waar je je op verheugt.”

Welkom terug Cold Feet! We verheugen ons er nu al op. Lees hier nog veel meer over de nieuwe reeks.


Bekijk hieronder alvast enkele fragmenten uit de vroegere serie. 

Hieronder een samenvatting van de voorbije seizoenen én alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse dramaserie Cold Feet vrijdag terug bij BNN-VARA na dertien jaar afwezigheid".