RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/05 2014

Keuzes Detectivenacht bekend

CopyrightITVGlobal_Endeavour2De kijker heeft gekozen. Vanavond worden op Nederland 2 de volgende Britse detectives uitgezonden in de jaarlijkse KRO Detectivenacht: Hinterland, Inspector Banks, Endeavour Morse en Death in Paradise 3.1 (Copyright foto: ITV Global)

HINTERLAND ca 23.15 uur
Helen Jenkins is op brute wijze vermoord in haar eigen woning. De dader heeft het stoffelijk overschot gedumpt bij de Devil’s Bridge. De zojuist in Aberystwyth gearriveerde inspecteur Mathias ontdekt dat de vrouw werkzaam was in een kinderopvanghuis.
Kort: sfeervol, intrigerend hoofdpersonage maar wel traag hier en daar

INSPECTOR BANKS ca 00.50 uur
Een elfjarige jongetje is verdwenen, meegenomen door een stel dat zich uitgaf voor medewerkers van de thuiszorg. Eerste zaak voor het trio Alan Banks, Annie Cabbot en Helen Morton. Gaat het botsen?
Kort: goed geacteerd, intens maar had er toch wat méér van verwacht

ENDEAVOUR MORSE ca 02.20 uur
Tijdens een parade vanwege 900 jaar Oxford komt Miss Great Britain er letterlijk en figuurlijk gekleurd op te staan, vindt een bizarre zelfmoord plaats en zoekt een vader wanhopig naar zijn vermiste dochter. ,,Nog geen vijf minuten terug en Morse denkt alweer dat het een verdachte zaak is,’’ zegt DS Jakes smalend.
,,Mijn personage keert terug op het bureau nadat hij een tijdje elders werkzaamheden heeft verricht,’’ zegt hoofdrolspeler Shaun Evans. ,,De gebeurtenissen uit de vorige serie – de dood van zijn vader en de schietpartij – hebben Endeavour behoorlijk uit het lood geslagen.”
Kort: kwaliteitsserie, blijft boeiend, heerlijk dat ie er weer is

DEATH IN PARADISE ca 04.10 uur
Tijdens een reünie van vijf universiteitsvrienden wordt één van hen vermoord met een ijspriem. De onhandige en praatzieke inspecteur Humphrey Goodman is speciaal uit Londen overgevlogen om de zaak te onderzoeken. Je ziét Camille, Fidel en Dwayne denken: wat is dát voor idioot?  Debuut van Kris Marshall als de nieuwe inspector.
Kort: meer slapstickmomenten dan voorheen, meer humor, eigenlijk is deze inspecteur nóg leuker

Wil je nou nog méér detectives kijken? Schakel dan al om 20.40 uur in op Canvas waar de voorlopig laatste Vera wordt uitgezonden (Death of a Family Man), gevolgd om 22.10 uur door de allerlaatste Wallander (De Rouwvogel).

Tip: Mocht je de nacht willen opnemen, zorg er dan voor dat je hier en daar wat extra ruimte inbouwt vanwege uitlopen etc. Meer info over de nacht kan je hier vinden.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Keuzes Detectivenacht bekend".