RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/09 2019

Defending The Guilty, nieuwe comedyserie rondom advocaat in wording

Lukt het de jonge advocaat in wording Will Packham vast te houden aan zijn principes en idealen? Dat is de grote vraag in de nieuwe Britse comedyserie Defending The Guilty, vanaf 17 september elke dinsdag om 23.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)

Will Packham, gespeeld door Will Sharpe, is een jonge en idealistische ‘pupil barrister’. Sinds een tijdje is hij werkzaam voor Caroline, een vrij cynische advocate die als geen ander het klappen van de zweep kent. Geheel tegen zijn verwachting in komt Will in een aanraking met een rechtssysteem dat ondoorzichtig, verwarrend en crimineel lijkt. Hoe lang duurt het voordat ook Will ten prooi valt ?

De rol van Caroline wordt gespeeld door Katherine Parkinson, bekend van The IT Crowd. Defending The Guilty is bedacht en geschreven door Kieron Quirke en afkomstig van hetzelfde productiehuis als Him & Her, Cold Feet en Mum.

De Britten hebben niet zulke goede ervaringen met advocatencomedy’s. Enkel Is it legal? (hier door de TROS uitgezonden) liep drie seizoenen. Andere pogingen zoals Penelope Keith’s Law and Disorder (1994) strandden vaak al na amper één jaargang. Deze nieuwe comedy vindt zijn oorsprong in de memoires van de vermaarde strafpleiter Alex McBride. The Guardian vergelijkt de serie met comedyseries als The Thick of It en Green Wing.

Bekijk hieronder alvast de trailer voor Defending The Guilty.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Defending The Guilty, nieuwe comedyserie rondom advocaat in wording".