RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
30/09 2015

Maak kennis met… The Kennedys, nieuwe jarenzeventigcomedy vrijdag BBC ONE

Kennedys_CopyrightBBCNee, niét de Amerikaanse familieclan, schrijft TV Times deze week. Maar de kleurrijke familie van actrice, schrijfster en voormalig Celebrity MasterChef-winnaar Emma Kennedy. Daarover gaat de nieuwe Britse comedyreeks The Kennedys, vanaf 2 oktober elke vrijdag om 22.30 uur op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Waarover gaat The Kennedys?

’s Avonds lang ongestoord buiten op straat spelen, de eerste Star Wars-film en zomervakanties waar maar geen einde aan lijkt te komen. Welke 40-plusser herinnert zich niét de jaren zeventig? Katherine Parkinson, bij ons vooral bekend van de comedy The IT Crowd, neemt kijkers vanaf vrijdag zes afleveringen lang mee terug in de tijd naar het stadje Stevenage, eind jaren zeventig.

Kennedys_CopyrightBBCWant?

Het gezin Kennedy is dan namelijk nét verhuisd naar een wat betere buurt. En met name Brenda, de moeder van de tienjarige Emma, is ontzettend in haar nopjes dat het gezin er zo op vooruit is gegaan in de wereld. Brenda is er dan ook álles aan gelegen om zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij de buren en hun nieuwe woonomgeving.

Kennedys_CopyrightBBCGekookt ei
Brenda organiseert daartoe allerlei typisch middleclass-achtige activiteiten, waaronder een etenje voor de buren bij hen thuis. Een goed voorbeeld doet immers volgen? Punt is alleen dat Brenda nog nooit in haar leven één maaltijd heeft bereid. Zelfs die ene keer toen Brenda een ei wilde koken, propte ze die in de waterketel…


Kennedys_CopyrightBBCGeschreven door?

The Kennedys is losjes gebaseerd op Emma Kennedy’s bestseller The Tent, the Bucket and Me verschenen in 2009. Elke aflevering vindt zijn oorsprong in een waargebeurd verhaal.


Kennedys_CopyrightBBCWie zijn de voornaamste karakters en door wie worden ze gespeeld?

Hoofdpersoon is Emma, de tienjarige dochter van Tony en Brenda. Wildebras Emma wordt gespeeld door Lucy Hutchinson (bekend van o.a. Dani’s Castle en The Politician’s Husband)

Kennedys_CopyrightBBCDe rol van Brenda is Katherine Parkinson toebedeeld, de roodharige actrice die je vast nog wel zult herinneren uit o.a. The IT Crowd, The Honourable Woman en In The Club.
Dan Skinner draaft op als Brenda’s echtgenoot en Emma’s vader Tony. Je kent de acteur misschien van House of Fools en Reggie Perrin met Martin Clunes.

En wie nog meer?

En dan zijn er nog de buren Jenny en Tim, acteurs Emma Pierson en Harry Peacock, die een nogal stormachtige relatie hebben. Plus de buurman aan de andere kant: David, die bewondering oogst omdat men op zijn kantoor met zo’n hypermodern ding werkt, een computer! David wordt gespeeld door Clive Rowe van The Story of Tracy Beaker. Shola Adewusi die zijn echtgenote Dee speelt heb je afgelopen zondag nog kunnen zien op BBC ONE in Cider With Rosie.

Kennedys_CopyrightBBCGrappig feitje

Hoewel ze in The Kennedys buren spelen zijn Katherine Parkinson (Brenda) en Harry Peacock (Tim) in het echt een stel. Ze trouwden in 2009 en hebben twee dochtertjes, Dora en Gwen.

Nieuwe comedy’s?

Er zijn momenteel verschillende nieuwe Britse comedyreeksen op de buis. Cradle to Grave bijvoorbeeld, dat zich eveneens afspeelt in de flamboyante jaren zeventig en is gebaseerd op de jeugdherinneringen van dj Danny Baker. En Boy Meets Girl, de eerste transgender-sitcom. Beiden zijn elke donderdag vanaf 22.00 uur te zien op BBC TWO. Cradle to Grave is zelfs de best scorende BBC 2-sitcom van 2015 tot nog toe. De verwachtingen rondom The Kennedys zijn hoogespannen vanwege de bestseller-status van het oorspronkelijke boek en het aandeel van komisch talent Katherine Parkinson.

Kennedys_CopyrightBBCWat schrijven de kritieken?

De TV Times geeft The Kennedys deze week vier sterren en spreekt over ,,a delightful new family sitcom’’. ,,It is warm, funny and at times a silly reflection of a simpler time, with a marvellous performance from Lucy Hutchinson as the young Emma and an evocative 1970s soundtrack.
,,A warm look back to the late-1970’s’’ schrijft TV & Satellite Week. ,,There’s more to this series than kitsch styling and episode one will chime with viewers who lived through the era with mum Brenda making exotic lasagne for guests…’’
,,A likeable sitom set in the foreign country that was the 1970s’’ aldus David Butcher van de Radio Times. ,,As sitcoms go it’s less lasagna and more baked Alaska – warm, daft and sweet.’’

Kennedys_CopyrightBBCWat te verwachten?

Als fervent Brits comedykijker hóóp je natuurlijk dat The Kennedys Mike Leighs klassieke tv-spel Abigail’s Party weet te evenaren. Maar dat is misschien wel heel veel gevraagd. The Kennedys zal in ieder geval erg herkenbaar zijn voor mensen die zelf de jaren zeventig hebben meegemaakt, waarbij je de referentie naar allerlei typisch-Britse zaken maar even links moet laten liggen.

Supermarkt
Ondanks al het plezier wat ze eraan beleefde was de totstandkoming van The Kennedys een verdrietig proces voor Emma, want haar echte moeder was tijdens het schrijfproces stervende. Emma zat regelmatig aan Brenda’s sterfbed terwijl ze haar de nieuwste scripts voorlas. Op een gegeven moment legde Brenda haar hand op die van Emma en drong op klemmende toon aan: ,,Emma, je moet die-en-die naam veranderen, want je vader komt die vrouw nog altijd tegen in de supermarkt.’’

De eerste aflevering?
Rivaliteit en botsingen op het schoolplein. Plus Brenda die plannen oppert voor een chique dinertje met…lasagna.

Te zien?

The Kennedys wordt vanaf 2 oktober elke vrijdag om 22.30 uur uitgezonden op BBC ONE.

Bekijk hieronder alvast de trailer van The Kennedys én de seizoenstrailer voor BBC ONE.

Deel dit artikel...





  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Maak kennis met… The Kennedys, nieuwe jarenzeventigcomedy vrijdag BBC ONE".