RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/04 2019

Vergeet dinsdag ‘Don’t Forget the Driver’ niet, nieuwe tragikomische miniserie

Maak kennis met Peter Green. Een alleenstaande huisvader die als buschauffeur de kost verdient bij de firma Bassett in het Zuid-Engelse kustplaatsje Bognor Regis. Vanaf 9 april zijn Greens lotgevallen elke week te bekijken in de nieuwe zwartkomische comedy Don’t Forget the Driver. Komisch, tragisch en vaak ook ontroerend is de reeks. Elke dinsdag om 23.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC Studios)

Arme Peter. Het leven zit ‘m niet mee. Als alleenstaande vader probeert hij de eindjes, zo goed en zo kwaad als dat kan, aan elkaar te knopen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Beleefd biedt hij een luisterend oor aan de vaak oersaaie en soms echt oervervelende gepensioneerden die met hem meereizen. Naar Duinkerk, naar een ezelsopvang of gewoon een dagje weg.

Tussen de bedrijven door zorgt Peter voor zijn opstandige tienerdochter Kayla en zijn demente moeder Joy, die steeds meer achteruit gaat. En wat hij ook doet om het haar gemakkelijker te maken, Joy blijft maar informeren naar Peters tweelingbroer die ver weg in Australië woont. Duidelijk de lieveling van zijn moeder…

Op de zoveelste routineuze dag stuit hij op een lijk op het strand, waarschijnlijk een verdronken immigrant. En dat is het begin van een aantal opzienbarende gebeurtenissen.

Don’t Forget the Driver werd geschreven door Tim Crouch en acteur Toby Jones, die ook voor de hoofdrol tekent. Zijn personage Peter is een no-nonsense man, een echte Engelsman geplaagd door het leven, een beetje depressief.

Op zijn vele ritten over het asfalt wordt hij begeleid door een afschuwelijke collega, die met flauwe kinderachtige grappen zijn dag vaak nóg langer maakt. Vooral die irritante collega Squeaky Dave maakt dat je je even door de eerste aflevering moet heenslaan. Maar daarna wordt Don’t Forget the Driver steeds boeiender, gelaagder en grappiger. Ronduit ontroerend ook soms.

Peter heeft een grote aaibaarheidsfactor en vooral de wijze waarop hij zich ontfermt over een vluchtelinge maakt veel indruk.

Kijken dus, vanaf dinsdag. En onthoud nu alvast: ‘Please ALL remember: you are Bassetts’ greatest assets!’

Naast Bafta-winnaar Toby Jones doen onder anderen Erin Kellyman, Jo-Eaton Kent, Marcia Warren en Claire Rushbrook mee.

Lees hier veel meer over de serie.

Te zien?
Don’t Forget the Driver wordt vanaf 9 april elke dinsdag om 23.00 uur uitgezonden op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vergeet dinsdag ‘Don’t Forget the Driver’ niet, nieuwe tragikomische miniserie".