RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/04 2018

Nieuwe Britse fantasymisdaadserie The City and the City vanaf vrijdag BBC TWO

Moord en spijt. Daar draait het allemaal om in The City and the City, een vierdelige thrillerserie naar de gelijknamige fantasy-misdaadroman van China Miéville met in de hoofdrol David Morrissey. (Copyright foto: ITV Global)

Op de grens van de steden Beszel en Ul Qumo wordt het lijk van een jonge studente aangetroffen. Wanneer Inspector Borlú op de plaats delict arriveert, is hij met stomheid geslagen.

De wijze waarop de jonge vrouw om het leven is gebracht lijkt namelijk als twee druppels water op een ander misdrijf. Een zaak die Borlú nooit heeft kunnen oplossen en hem tot op de dag van vandaag bezighoudt.

Wat volgt is een meeslepend misdaaddrama, dat Borlú laat balanceren op de grens van fantasy en werkelijkheid. Een drama op de grens van twee fictieve steden, van wie het voor de bewoners streng verboden is contact met elkaar te hebben, laat staan de stadsgrens over te steken.

De belangrijkste rollen worden gespeeld door Mandeel Dillon, Lara Pulver, Ron Cook en Danny Webb. Verder zie je Andrea Deck, Corey Johnson en Nathan Wiley.

De Radio Times omschrijft The City and The City als  ‘a queasy, unsettling drama. It has the air of a slow-motion Philip K Dick fable, layered with retro seediness. (…) As a procedural, the plot moves through treacle, but the look and feel of the story create an oppressive mood that is hard to shift’.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

 

Te zien?
The City and the City wordt vanaf 6 april vier vrijdagen achter elkaar uitgezonden op BBC TWO om 22.00 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe Britse fantasymisdaadserie The City and the City vanaf vrijdag BBC TWO".