RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
9/09 2018

Black Earth Rising, Britse thrillerserie over nasleep Rwandese genocide

Een dramaserie over leugens, rechtspraak, oorlogsmisdaden en de gecompliceerde relatie tussen het Westen en Afrika. Dat is Black Earth Rising, een grootsopgezette achtdelige Britse thriller van schrijver/regisseur Hugo Blick met in de hoofdrollen John Goodman, Harriet Walter en Michaele Coel.  Vanaf 10 september elke maandag om 22.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)

Once you have been touched by evil, it never lets go

Het verhaal
Maak kennis met Kate Ashby. Als klein meisje werd ze gered uit Rwanda, waar op dat moment net de verschrikkelijke genocide had plaatsgevonden. Kate – wiens echte naam verloren is geraakt – werd liefdevol opgenomen door haar Britse pleegmoeder Eve Ashby. Eve was toen – en nu nog altijd – actief als internationale mensenrechtenadvocaat.

Nu Kate volwassen is en succesvol haar rechtenstudie heeft afgerond, gaat ze aan de slag als juridisch onderzoeker bij de vooraanstaande advocaat Michael Ennis, een collega van haar adoptiemoeder.

Maar…
Moeder en dochter komen lijnrecht tegenover elkaar te staan wanneer Eve de verdediging op zich neemt van een controversiële militieleider, die terecht staat voor oorlogsmisdaden.

 

Hoofdrollen?
Naast Michaele Coel bestaat de cast onder anderen uit Harriet Walter en John Goodman. Verder zie je Tyrone Huggins, Lucian Msamati en Danny Sapani.

Eerdere series van schrijver/regisseurr Hugo Blick?
Hugo Blick gooide eerder hogen ogen met de dramaserie The Shadow Line en The Honourable Woman.


Te zien?

Black Earth Rising wordt vanaf 10 september elke maandag om 22.00 uur uitgezonden  op BBC TWO. De serie is binnenkort ook op Netflix te zien.

Bekijk hieronder alvast de trailer:

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Black Earth Rising, Britse thrillerserie over nasleep Rwandese genocide".