RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/12 2016

Terugkeer van Engels misdaadduo Tommy and Tuppence in Partners in Crime

Copyright_BBC-All3MediaKén je ze nog, het speurdersduo Tommy and Tuppence? Bedacht door de grote dame van de Engelse misdaadroman Agatha Christie en midden jaren tachtig op het kleine scherm tot leven gebracht door Francesca Annis en James Warwick? Vanaf maandag 19 tot en met donderdag 22 december zijn de Partners in Crime weer te zien op de Vlaamse zender Eén, nu gespeeld door Jessica Raine en David Walliams. (Copyright foto’s: BBC, All3Media, ITV Global)


In het kader van de 125e geboortedag van Agatha Christie (1890-1976) maakte de BBC in de zomer van 2015 een nieuwe zesdelige verfilming van Partners in Crime. Deze keer gespeeld door David Walliams en Jessica Raine. Vanaf 19 december is het illustere koppel enkele dagen achter elkaar te zien in N or M,  rond 21.55 uur op de Vlaamse zender Eén.

Partners in Crime-CopyrightITVGlobalDe oorspronkelijke boeken spelen zich af in de jaren twintig. Destijds hebben de decorontwerpers en kledingadviseurs van LWT zich heerlijk kunnen uitleven aan de typisch jaren twintig look.

Partners in Crime_Copyright BBC-All3MediaDat wordt deze keer echt wel even héél anders, hoor. De nieuwe verfilmingen zijn namelijk verplaatst naar de jaren vijftig: de tijd van spionage en de Koude Oorlog, de wederopbouw, de bromfiets en de scooter. Vorig jaar werd al uitgezonden The Secret Adversary, nu volgt dus N or M. Ze zijn voor de televisie respectievelijk bewerkt door Zinnie Harris en Claire Wilson.

Hoofdrollen?
Walliams ken je van Little Britain en Big School. Raine deed mee in Line of Duty II en Call the Midwife.

N or M
In deze reeks concentreren Tommy en Tuppence zich op het mysterie rondom N or M. Major Carter vraagt Tommy voor een bijzondere opdracht, waar hij zelfs niet met zijn echtgenote over mag praten. Een Britse wetenschapper die aan top-secret prototype van een atoombom werkte is spoorloos verdwenen. Aan Tommy de taak hem op te sporen. Maar dan blijkt dat Tuppence hem al een stapje voor is.

Partners in Crime_Copyright BBC-All3MediaWat te verwachten?
De zo kenmerkende, ,,typisch Agatha Christie”-stijl is zeer herkenbaar in deze nieuwe verfilmingen, waarbij voortdurend wordt gewisseld tussen thriller en puur comedy. Géén overdreven humor overigens; de onderliggende toon is vrij serieus en als kijker ga je gemakkelijk mee in hun wereld.

Plots en plaatjes
De plots zitten goed in elkaar en het voortdurende gekibbel tussen Tommy en Tuppence  zorgt voor de nodige grappige momenten. Ondanks hun vele getwist en onenigheid voel je dat de twee toch heel erg veel van elkaar houden. Partners in Crime is opgenomen in en rondom de omgeving van o.a. Essex, Buckinghamshire, Surrey, Berkshire en Norfolk. Liefhebbers van mooie plaatjes van typisch-Engelse huisjes, cottages en prachtige landschappen kunnen dan ook volop hun hart ophalen.

Vervolg?
Of er nog méér Partners in Crime-verfilmingen zullen volgen is zeer onwaarschijnlijk. Partners in Crime begon in Engeland met hoge kijkcijfers maar kijkers haakten daarna massaal af. Intussen vond er ook een wisseling van de wacht plaats op directie-niveau. En Walliams is razenddruk met andere projecten. Méér over Partners in Crime kun je hier lezen.

Hieronder kun je alvast een fragment uit de eerste aflevering bekijken.

Partners in Crime-CopyrightITVGlobalDe vroegere serie Tommy and Tuppence (oorspronkelijke titel: Agatha Christie’s Partners in Crime) was jarenlang te zien bij de NCRV en kon rekenen op een grote groep vaste kijkers.

Bekijk hieronder de trailer van Partners in Crime en enkele fragmenten uit de oude reeks.
Nota bene: Op deze tekst, evenals op de andere teksten op dit blog, berust auteursrecht

Te zien?
Partners in crime : N or M wordt op 19, 20 en 22 december uitgezonden op de Vlaamse zender Eén, respectievelijk om 21.55 uur, 22.00 uur  en 22.20 uur. Lees hier nog veel meer over de reeks.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Terugkeer van Engels misdaadduo Tommy and Tuppence in Partners in Crime".