RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
14/01 2016

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen Call the midwife op BBC ONE en BBC FIRST

Call the Midwife 5- Copyright BBC Neal Street ProductionsEen nieuw jaar, een nieuw seizoen Call the Midwife. Zónder Miranda Hart als Chummy, maar wél met Sister Evangelina, Sister Mary Cynthia en Sister Julienne en al die andere zusters die wekelijks zwangere vrouwen bijstaan. De nieuwste reeks, opnieuw gebaseerd op de memoires van voormalig verpleegster Jennifer Worth, is sinds 17 januari elke zondag om 21.00 uur te zien op BBC ONE. Update: Dezelfde reeks gaat op 9 februari van start op BBC First, ook om 21.00 uur. (Copyright foto’s: BBC Worldwide).

Het vijfde seizoen van de nostalgische vroedvrouwenserie gaat van start, zich nu afspelend in 1961. Als rode draad door het nieuwe seizoen loopt de invoering van het middel thalidomide dat later zoveel schadelijke bijwerkingen bleek te hebben.

Call the Midwife 5- Copyright BBC Neal Street ProductionsCall the Midwife draait inmiddels dus zes jaar en de opnamen van het zesde seizoen gaan binnenkort alweer van start.

Heidi Thomas’s dramaserie over een groepje verloskundigen in Oost-Londen is een van de succesvolste series van de BBC van de laatste jaren, en wordt regelmatig uitgezonden op BBC First en BBC Entertainment. Helaas is Omroep Max er na drie seizoenen mee opgehouden. In Vlaanderen is de reeks regelmatig te zien op Vitaya.

Call the Midwife 5- Copyright BBC Neal Street ProductionsDe serie betekende de doorbraak van Jessica Raine die als beginnend vroedvrouw Jenny de harten van vele miljoenen kijkers stal. Raine heeft de reeks inmiddels reeds enkele seizoenen verlaten maar dook alweer op in Partners in Crime, Wolf Hall en Line of Duty 2. Momenteel is Raine te zien als Annie in de kostuumdrama-western Jericho.

Bekijk hieronder alvast de trailer van seizoen 5.

Te zien?

Call the midwife seizoen 5 elke zondag om 21.00 uur uitgezonden op BBC ONE. Dezelfde reeks start op BBC First op 9 februari om 21:00 uur
Call the midwife
seizoen 4
is bijvoorbeeld onder anderen elke maandag en dinsdag om 20.05 uur te zien op BBC FIRST.
Seizoenen 1 tot en met 4 zijn te zien op BBC Entertainment, onder anderen op zondagavond om 20.05 uur en op maandag om 21.00 uur.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Een nieuw jaar, een nieuw seizoen Call the midwife op BBC ONE en BBC FIRST".