RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/12 2019

Groen licht voor nieuwe seizoenen Britse misdaadserie Shetland

Goed nieuws voor de liefhebbers van Shetland, de BBC-detectiveserie rondom Jimmy Perez van de Shetlands politie. De Britse omroep heeft in één keer het groene licht gegeven voor maar liefst twee nieuwe seizoenen. De eerste nieuwe serie gaat in maart 2020 in productie. (Copyright foto’s: ITV Studios)

Douglas Henshall hervat de rol van inspecteur Jimmy Perez, een empathische politieman die altijd rustig de feiten bekijkt. Hij wordt opnieuw geflankeerd door brigadier Alison Mcinstosh, bijgenaamd Tosh, en agent Sandy Wilson.

De nieuwe seizoenen, zes en zeven volgens de Britse telling, bestaan telkens uit zes opeenvolgende afleveringen. David Kane schrijft het script gebaseerd op de personages ooit bedacht door Vera-schrijfster Ann Cleeves.

De hoofdrol is uiteindelijk weer weggelegd voor de prachtige glooiende groene heuvels en steile kliffen van de Shetlandeilanden.

Op NPO Start Plus is vanaf 13 december het vijfde seizoen te zien. Het ligt in de lijn der verwachting dat seizoenen 3 en 4 in de loop van 2020 eindelijk ook op de ‘gewone’ NPO-zenders zullen zijn te bekijken. De VRT is al langer helemaal ‘bij’ met de uitzendingen in Engeland. Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Groen licht voor nieuwe seizoenen Britse misdaadserie Shetland".