RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/04 2010

‘Mr Bean’ als politieman

‘Help! Daar heb je de politie!’. Die kreet klinkt als Rowan Atkinson vanaf 29 april opnieuw opdraaft als  Inspector Raymond Fowler in de Britse comedyserie The Thin Blue Line op de Vlaamse zender Een. (Foto’s copyright: VRT)

ThinBlue3Waar gaat The Thin Blue Line over?
Vooral om de incompetente politie-inspecteur Raymond Fowler. Een man die gelooft in traditionele normen en waarden en een relatie onderhoudt met een van zijn vrouwelijke sergeanten. Plus de belevenissen van Fowlers andere collega’s in het blauw.

Waar speelt het zich af?
Op Gasforth Police Station, een piepklein politiebureau in een middelgrote Engelse stad.

Wat gebeurt er?
Illegale drugs, gewapende overvallen en ander criminele activiteiten… Elke politiepost krijgt ermee te maken. De situatie op het Gasforth Police Station is echter nóg een graadje erger. Omdat het politie-personeel zélf voor de nodige problemen zorgt.

ThinBlueGoodyOpvallend
PC Goody. Ietwat zenuwachtig tiep, beetje verwijfd en nogal onhandig in het versierspel. Hij wil collega Maggie Habib het hart veroveren. De rol van Goody wordt gespeeld door James Dreyfus, die er zijn grote doorbraak meebeleefde en nóg ‘camper’ en ‘over the top’ mocht zijn in Gimme Gimme Gimme.

Idee achter Fowler
Elton schreef The Thin Blue Line omdat hij een grote liefhebber is van sitcoms.  Fowler werd min of meer geinspireerd op zijn grote held Captain George Mainwaring uit Dad’s Army (Daar komen de schutters). In het AD zei Elton in 1996: ‘Fowler is natuurlijk een verwaande kwast maar uiteindelijk is hij geen slechte kerel. Wat ik zo geweldig aan Mainwaring vond, is dat hij onder al dat pompeuze gedoe, best een geschikte vent was. Hij was vriendelijk en had een enorm eergevoel. Daardoor werd zijn bombastische vertoning nóg grappiger.’

ThinBlue4Hoe ontvangen?
Matig. Kijkers hadden zes jaar moeten wachten op de hereniging van Rowan Atkinson en schrijver Ben Elton, beiden afkomstig van BlackAdder. Het publiek verwachtte een hilarische satire op de politie maar kreeg een qua stijl en humor vrij traditionele jarenzeventigsitcom.

Toch kijken want…
Het blijft lachen om comedy-gigant Rowan Atkinson.

Wanneer? Elke maandag, dinsdag en donderdag rond een uur of 23.00 uur op de Vlaamse zender Een. (wijzigingen voorbehouden)

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘Mr Bean’ als politieman".