RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
8/05 2016

Nieuwe Britse comedy over William Shakespeare van BlackAdders Ben Elton

Upstart Crow-Copyright BBCWEen fictieve interpretatie van de beginjaren van de Britse toneelschrijver William Shakespeare. Nota bene afkomstig uit de pen van BlackAdders Ben Elton. Dat is Upstart Crow, een nieuwe zesdelige comedyreeks met in de hoofdrol David Mitchell. Vanaf 9 mei elke maandag om 23.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC Worldwide)

Upstart Crow-Copyright BBCW-7David Mitchell (Peep Show, That Mitchell and Webb Look) speelt de jonge William Shakespeare, die vast overtuigd is dat hij eens een groot schrijver zal zijn. Hij probeert wanhopig bekendheid te verwerven en tegelijkertijd zoekt Will voortudurend een juiste balans tussen werk en privé. Collega-schrijvers kijken op de legende-in-spé neer en ook thuis heeft de jonge bard bitterweinig te zeggen. En dan kampt de arme taalvirtuoos ook nog eens regelmatig met een writer’s block

Upstart Crow-Copyright BBCW-5Upstart Crow is speciaal in het leven geroepen vanwege de 400e sterfdag van William Shakespeare. Net zoals er de afgelopen (en komende) weken talloze andere iniatieven zijn ontwikkeld, zoals o.a. de nieuwe tv-bewerking van The Wars of the Roses met Tom Sturridge (elke zaterdag op BBC TWO) en Russell T Davies vrije interpretatie van A Midsummer Night’s Dream (binnenkort op de buis).

In de eerste aflevering van Upstart Crow valt het de jonge Will niet mee inspiratie te vinden voor zijn ,,Romeo”. En dan krijgt hij ook nog eens een boze acteur op zijn dak.

Upstart Crow-Copyright BBCW-2Het scenario van Upstart Crow is geschreven door Ben Elton, schrijver van onder anderen The Young Ones, The Thin Blue Line en natuurlijk BlackAdder. Regisseur Matt Lipsey was onder anderen betrokken bij Little Britain.

Naast Mitchell zijn er onder anderen rollen weggelegd voor Harry Enfield als Wills vader John Shakespeare, Paula Wilcox als Mary Arden, Mark Heap als Robert Greene en Liza Tarbuck als Wills vrouw Anne Hathaway. Verder doen mee Helen Monks, Rob Rouse, Dominic Coleman, Steve Spierd en Spencer Jones.

Upstart Crow-Copyright BBCW-4Bekijk hieronder alvast de trailer en een fragment. Lees hier meer over de reeks.

Te zien?
Upstart Crow wordt vanaf 9 mei elke maandag om 23.00 uur uitgezonden op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe Britse comedy over William Shakespeare van BlackAdders Ben Elton".