RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/03 2016

Nieuw seizoen van Britse comedyserie over babyboomers van start op BBC ONE

Boomers 2 Copyright Hat Trick ProductionsHoe gaan de babyboomers om met hun pensioen? Met dat gegeven gaat BBC ONE vrijdag opnieuw aan de slag in het tweede seizoen van Boomers, een sitcom over drie koppels-op-leeftijd. Onder anderen comedy-veteranen Alison Steadman, Paula Wilcox en Philip Jackson vragen zich af: is 60 werkelijk het nieuwe 40? (Copyright foto’s: BBC Hat Trick Productions)

Wat is Boomers?

Boomers is een zesdelige comedyreeks uit de pen van Richard Pinto zich afspelend in het fictieve plaatsje Thurnemouth. De titel verwijst uiteraard naar de babyboom-generatie, die opgroeide na de Tweede Wereldoorlog en nu zo’n beetje allemaal met pensioen is of met de VUT gaat.

Copyright foto Hat Trick Productions-BBC (Boomers 2)Waar gaat Boomers over?

Drie echtparen gaan ongeveer tegelijkertijd met pensioen en beschikken ineens over zeeën van tijd. Heerlijk vooruitzicht zou je zeggen. Maar… wat als je partner een héél ander idee heeft van ‚socialising’? En bovendien voortdurend op je nek zit? En wat te doen met je schoonmoeder de hele dag in de buurt!?


Copyright foto Hat Trick Productions-BBC (Boomers 2)Kortom…

Jarenlange vriendschappen en tot voor kort zielsgelukkige huwelijksrelaties komen plotseling onder vuur. John en Maureen, Alan en Joyce en Trevor en Carol… Ze moeten er echt nog wel even aan wennen om de hele dag thuis te zitten en vragen zich af: is met pensioen gaan nu eigenlijk echt wel zo een feestje?

Wie doen er in mee?

Talloze bekende gezichten uit vroegere Britse drama- en comedyseries maken hun opwachting in Boomers.

Zoals?
Boomers_CopyrightBBCAlison Steadman
(als Joyce) behoeft bij liefhebbers van de betere Britse comedy absoluut geen introductie. Ze maakte ooit furore met Abigail’s Party, een inmiddels klassiek geworden comedyfilm over een vrij gespannen dinner party in een typisch Engelse buitenwijk. Daarna was ze te zien in talloze Britse drama- en comedyseries, met als hoogtepunt vrij recent natuurlijk de Welsh-Engelse sitcom Gavin & Stacey.

Boomers_CopyrightBBCPaula Wilcox (als Carol) verwierf faam met haar rol als Chrissy Plummer in Man About The House, de vroegere Thames TV-comedy over twee meisjes die uit financiële nood gedwongen zijn hun flat in Earls’ Court te delen met een student kok (Robin Trip). Bij ons werd Man About The House door de VARA vanaf 1973 jarenlang uitgezonden als Man over de vloer.

Boomers_CopyrightBBCStephanie Beacham (tekenend voor de rol van de glamourachtige Maureen) speelde hoofdrollen in The Colbys en Tenko.


En is HIJ-dat-niet van?

Copyright foto Hat Trick Productions-BBC (Boomers 2)Russ Abbot (ex-loodgieter John) had jarenlang een sketchshow bij de TROS, The Russ Abbot Show geheten.

Boomers_CopyrightBBCPhilip Jackson (Alan) is dan weer vooral bekend als Captain Hastings uit Poirot met David Suchet. En James Smith (ex-boekhouder Trevor) was onder anderen te zien in The Thick Of It, de politieke sitcom waarin ook de nieuwe Doctor Who Peter Capaldi een belangrijke rol speelde.

Copyright foto Hat Trick Productions-BBC (Boomers 2)Waar opgenomen?
Het fictieve plaatsje Thurnemouth is in werkelijkheid Herne Bay in het graafschap Kent. Hier vind je meer info over de locaties.

Bekijk hieronder de trailer.

Te zien?

Vanaf 25 maart elke vrijdag om 22.00 uur op BBC ONE

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuw seizoen van Britse comedyserie over babyboomers van start op BBC ONE".