RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
18/05 2016

Nieuwe comedydramaserie Love, Nina naar de bestseller van Nina Stibbe

Copyright BBC_Love, Nina-4,,Waif’’ uit Games of Thrones is vanaf vrijdag op BBC ONE te zien in de nieuwe Britse comedydramaserie Love, Nina. Actrice Faye Marsay speelt de rol van de twintigjarige au pair Nina die begin jaren tachtig vanuit de Midlands naar Londen verhuist. Een grote rol is ook weggelegd voor filmster Helena Bonham Carter. (Copyright foto’s: BBC)


Copyright BBC_Love, Nina-3Wat is Love, Nina?
Love, Nina is een vijfdelige miniserie naar de bestseller van Nina Stibbe, voor de BBC-televisie bewerkt door Nick Hornby en onder regie van SJ Clarkson. Vanaf 20 mei elke vrijdag op BBC ONE.

Waar gaat de eerste aflevering over?

Het is 1982. No-nonsense Nina verhuist vanuit Leicester in de Midlands naar Noord-Londen. Daar, in de trendy Bohemiaanse wijk Gloucester Crescent, gaat de twintiger als nanny zorgen voor de twee zoontjes van een alleenstaande werkende moeder: George, de redactrice van een vooraanstaand Londens literatuurtijdschrift.

Copyright BBC_Love, Nina-5Wat gebeurt er nog meer?

Joe en Max, de twee kids van George zijn vreselijk verwende snotneusjes. Moeder George omringt zich met allerlei kunstzinnige types, waaronder een buurman die zichzelf zowat elke avond voor het eten uitnodigt. Gelukkig woont aan de overkant een heel knappe jongen waardoor de culture shock voor Nina toch nog enigszins meevalt.

Copyright BBC_Love, Nina_6Wie spelen de hoofdrollen?

Helena Bonham Carter, Faye Marsay, Jason Watkins, Harry Webster en Sam Frears tekenen voor de belangrijkste hoofdrollen. Bonham Carter als George behoeft natuurlijk géén introductie. Ze was te zien in films als The King’s Speech, Alice in Wonderland en Harry Potter. Love, Nina is een uitzonderlijk uitstapje voor de actrice naar de wereld van het Britse televisiedrama.

Wat schrijven de critici?

,,Nick Hornby’s adaptations of the real-life Nina Stibbe’s letters home to her sister are breezy and fun, while Faye Marsay as Nina is a delight and not at all as whimsical as you might have feared from the fish-out-of-water scenario,’’ aldus Radio Times.

Te zien?

Love, Nina, telkens slechts een halfuurtje in lengte, wordt vanaf 20 mei elke vrijdag om 22.30 uur uitgezonden op BBC ONE. Schakel daarna snel over naar BBC TWO waar om 23.00 uur het vervolg van de nieuwe Britse comedy Mum is te zien.

Bekijk een interview met de hoofdrolspeelster en de regisseuze.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe comedydramaserie Love, Nina naar de bestseller van Nina Stibbe".