RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/12 2013

Proost op Toast

TOASTDaar mag op getoost worden: Zappbios op Nederland 3 zendt zondagmiddag de anderhalf uur durende comedy Toast uit, gebaseerd op de autobiografie van chef-kok en kookboekenschrijver Nigel Slater. (Copyright foto’s: BBC)

Wanneer op het menu: zondag 22 december, 15.25 uur  (eerder te zien geweest op de BBC op donderdag 30 december 2011)

Waar gaat het over: Over de moeilijke jeugd van chef-kok en restaurant-criticus Nigel Slater. Enkele jaren geleden kon je op de BBC nog zijn serie Nigel Slater’s Simple Suppers bekijken, waarin hij eenvoudige recepten bereidt met zelfgekweekte producten. Aan het begin van elke aflevering stelt Slater: ‘I’m not a chef, but I am a cook’.

Toast? Ja zo heet dit drama nu eenmaal, genoemd naar de gelijknamige bestseller/autobiografie uit 2004, waarop deze tv-film nauw is gebaseerd. Het verhaal speelt zich af tussen 1960 en 1970 vanaf het moment dat Nigels vader weduwnaar wordt en trouwt met de gecompliceerde, kettingrookster Joan. De jonge Nigel zoekt zijn heil in home-cooking.

TOAST2Wie doen er me in Toast: Helena Bonham Carter als Nigel’s gemene stiefmoeder Joan, Rebus-vertolker Ken Stott als zijn vader, Victoria Hamilton en Matthew McNulty (Cranford)

Waarom kijken: Leuke flashback naar de jaren zestig. Het is boeiend en ontroerend om te zien hoe de 15-jarige Nigel vecht voor de goedkeuring en affectie van zijn vader. En Toast werd voor televisie bewerkt door Lee Hall, de scenarist van de bioscoophit Billy Elliot.

Aardig om te weten: Freddie Highmore die de jonge Nigel speelt, herken je misschien van de bioscoopfilm Charlie and the Chocolate Factory uit 2005. En natuurlijk de dramaserie Bates Motel die in 2014 is te zien bij de NPO/BNN.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Proost op Toast".