RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
30/04 2015

The Game is on, Britse spionageserie vanaf vandaag elke donderdag BBC TWO

The Game Copyright BBCStijlvol gefilmd, spannende ontwikkelingen en onderlinge verhoudingen die op scherp staan. Dat is The Game, een zesdelige Britse dramaserie die zich afspeelt begin jaren zeventig midden in de Koude Oorlog. Vanaf 30 april elke donderdag om 22.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC)

In de traditie van de spionageromans van John Le Carré presenteert BBC TWO vanaf 30 april eals opvolger van Banished elke donderdagavond The Game, een zesdelige spionagethriller van Toby Whitehouse (schrijver van o.a. Being Human en Doctor Who). De serie is mee opgezet door scenariste Debbie O’Malley die onder anderen de detectiveseries The Guilty en Case Histories schreef.

The Game Copyright BBC-2Waar gaat The Game over?
The Game volgt de mannen en vrouwen van de Britse geheime Dienst, MI5 in het jaar 1972. Een onthullende mededeling van een overgelopen KGB-officier zorgt voor heel wat beroering: er zou een Sovjet-samenzwering bestaan onder de naam ,,Operation Glass’’. Het team vraagt zich af hoe groot de bedreiging is en wat er moet gebeuren om het land te beschermen.

Wie doen er mee in The Game?
Een niet onbelangrijke rol in The Game is weggelegd voor Brian Cox, een bekende Britse toneelnaam die onder anderen een Emmy heeft gewonnen voor zijn rol in de miniserie Nuremberg (Outstanding Supporting Actor in a Miniseries or a Movie, 2001).

The Game Copyright BBC-Brian CoxWie speelt hij dan?
Cox tekent voor de rol van Daddy, de charismatische chef van MI5 die van een overgelopen KGB-agent hoort dat er een Sovjet plan bestaat om een aantal ,,sleeper agents’’ te reactiveren. Je kent de acteur vast ook van films als The Bourne Supremecy/The Bourne Identity met Matt Damon. Plus Braveheart, Troy en de dramaserie Deadwood.

Wie doen er nog meer mee?
Naast Victoria Hamilton, bekend van What Remains en Lark Rise to Candleford, en Paul Ritter (Vera, Friday Night Dinner) zie je Tom Hughes, een rijzende ster aan het Britse toneelfirmament. Hij tekent voor de rol van de jonge veelbelovende ondervrager Joe Lamb.

The Game Copyright BBC-Tom HughesCumberbatch?
De knappe Hughes (let op die jukbeenderen!) trok voor het eerst de aandacht in het eerste seizoen van de inmiddels beëindigde advocatenserie Silk met Maxine Peake. Veel mensen zien in hem een nieuwe Benedict Cumberbatch, met wie hij op Twitter overigens ook al een paar keer door elkaar is gehaald.

Tweets
,,Benedict Cumberbatch isn’t very good as a spy in this @bbc #TheGame”” twitterde Richard LaRue bijvoorbeeld. In Amerika, waar de reeks al op BBC America was te zien afgelopen november, trok Hughes onder anderen de aandacht van kijker Violet Marjo die op twitter schreef: Watching #TheGame a new series by #BBC america & I have to say HOLY CHEEKBONE BATMAN! look at this guys face! #pretty”

Kritieken?
Writer Toby Whitehouse does a splendid job of fleshing out his nicotine-stained world, schrijft David Butcher in de Radio Times van deze week. The excellent Paul Rutter nearly steals the show as an arch head of counterspionage. And they all knit together nicely in a seedy whole with just the right degree of nastiness.

Te zien?
The Game wordt elke donderdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC TWO. Ondanks de goede kritieken en ontvangst op BBC America is het nog niet bekend of er ook een tweede seizoen gaat komen.

Alvast een fragment bekijken?

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Game is on, Britse spionageserie vanaf vandaag elke donderdag BBC TWO".