RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/07 2012

‘Onslow’ overleden

CopyrightBBCIn Groot-Brittannië is acteur Geoffrey Hughes overleden, beter bekend als ‘Onslow’ uit de populaire BBC-comedy Keeping Up Appearances (Schone Schijn). De acteur was reeds enkele jaren ernstig ziek. Hughes is 68 jaar geworden. (Copyright foto’s: BBC)

CopyrightBBCAls acteur ‘woonde’ Geoffrey Hughes tien jaar in de ITV-soap Coronation Street, waar hij bekend stond als Eddie Yeats. Ook had hij rollen in de series Heartbeat, The Royle Family en Skins. Zijn grootste populariteit dankt de in Liverpool geboren acteur echter aan zijn rol als Onslow uit Keeping Up Appearances, de zwager die Hyacinth het liefst uit de weg gaat. Een lapzwans van een man die zijn tijd hoofdzakelijk onderuitgezakt in een zetel voor de tv doorbrengt en zowat altijd slechts in zijn hemd rondloopt.

‘‘Wanneer ik over straat loop, kan je er van op aan dat er wordt geroepen: ‘Hé, Onslow, waar is je hemd?’ Of: ‘’Oh, nice!’’ vertelde de sympathieke acteur me toen ik ‘m in 1994 interviewde voor het Brabants Dagblad. ”Het grappige is dat het televisiehuwelijk tussen Judy Cornwall (Daisy -red.) en mij ook zijn weerslag heeft gevonden op onze partners. Als we bijvoorbeeld een scene moesten doen waarbij Daisy halverwege een autorit bij Onslow op schoot moest kruipen, belde Judy’s man me de avond van tevoren op om me moed in te spreken. ‘Geoffrey, ik wéét wat je doormaakt’, zei die dan. ‘Ik wens je heel veel sterkte’. Judy is nu eenmaal een big girl, maar dat mag de pret niet drukken.”

CopyrightBBCWorldwideDe acteurs hadden achter de schermen veel lol met elkaar. Ook na de laatste opname van Keeping up Appearances traden Judy Cornwall en Geoffrey Hughes regelmatig samen met elkaar op in het theater. Ze stonden onder anderen in Australië op de bühne in een blijspel van Alan Ayckbourn.

‘‘Ik denk dat Keeping Up Appearances zo geliefd is omdat iederéén wel een Hyacinth Bucket in zijn omgeving heeft,’’ zei de acteur. ‘‘Buren worden herkend of familieleden. Het is trouwens ook vaak zo dat mensen naar me toe komen, die zeggen zo iemand als Hyacinth te kennen maar als je dan goed oplet merk je dat ze er zelf eigenlijk nog het meest op lijken. Die zullen dat alleen nóóit toegeven van zichzelf.’’

Lees hier en hier meer over het overlijden van de ook in ons land zeer geliefde acteur. R.I.P. Mr Hughes en many many thanks voor al die uren plezier.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘Onslow’ overleden".