RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
3/02 2010

Yeah but, no but…

Little Britain - Vicky PollardYeah I know… dat het rustig is rondom Matt Lucas en David Walliams, maar dat wil niet zeggen dat het tweetal op hun lauweren rust. Volgens de laatste berichten zijn de heren volop bezig met het schrijven van een splinternieuwe sitcom voor de BBC, die eind dit jaar of begin volgend jaar op de buis zou kunnen komen. Hoe die er precies uitgaat zien en of de vertrouwde personages Vicky Pollard en Lou & Andy hun opwachting zullen maken, is in dit stadium namelijk nog lang niet bekend. (Foto copyright BBC)

Mogelijke speelfilm
Het agentschap van de heren laat weten dat er voorlopig geen plannen zijn voor een vervolg op Little Britain USA, de Amerikaanse HBO-versie van hun Britse sketchshow die nog tot begin maart elke maandagavond is te zien bij de VPRO op Nederland 3. Intussen doen nog steeds geruchten de ronde over een mogelijke speelfilm, maar daar is volgens het management niets concreets over te zeggen. ‘There are on-going movie projects but nothing we can confirm,’ zegt een woordvoerder.

Catchphrases
De maffe creaties van Matt Lucas en David Walliams krijgen wereldwijd nog steeds heel wat lachers op de hand. Hun ‘catchphrases’ gaan overal van mond tot mond (‘I am a laydee’ en ‘Yeah, I know’) en T-shirts met ‘I’m the only gay in the village’  zijn inmiddels ver buiten de Britse landgrenzen te koop. Vicky Pollards ‘Yeah but, no but…’ is onlangs door The Sun uitgeroepen tot DE favoriete catchphrase van Groot-Brittannië. ‘I’m a laydee’ en ‘I’m the only gay in the village’ eindigden op de zesde en tiende plaats van de lezersenquete.

Herkenbare wereld
Jon Plowman, executive producer van de serie vertelde me ooit in een interview voor Mikro Gids, dat Little Britain zo succesvol is omdat Lucas en Walliams een heel herkenbare wereld neerzetten. ‘Het is een verontrustende gedachte, maar wij Britten zien dagelijks op elke straathoek onverstaanbare tienermoeders als Vicky Pollard. Als je naar een bank of reisbureau gaat, kom je altijd wel een ongeïnteresseerd type tegen als Carol Beer die nooit een bevredigend antwoord geeft.’

Behalve bij de VPRO is Little Britain momenteel ook te zien op BBC Entertainment.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Yeah but, no but…".