RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
11/01 2013

Zie ze (weer) vliegen met Little Britain’s Come Fly With Me

COME FLY WITH ME_Melody&KeeleyHet zicht is helder, de startbaan is vrij en de veiligheidsgordels zitten strak. Hoogste tijd om je in te checken voor Come Fly With Me, van de makers van Little Britain. Vanaf 11 januari elke vrijdag op herhaling op Nederland 3. (Copyright foto’s: BBC, VPRO)

Te zien: Elke vrijdagavond rond de klok van 21.55 uur bij de VPRO op Nederland 3.

Waar gaat het over: Comedy zich afspelend op een vliegveld rondom het personeel en de passagiers van FlyLo,’Britain’s eight-favourite low-cost airline‘.

Het idee erachter volgens maker David Walliams: ‘Zodra je je bij de incheckbalie van een vliegtuigmaatschappij meldt, krijg je te maken met regels, regels en nóg eens regels. Dat is een erg vruchtbare bodem voor comedy.’

Wie doen er in mee: Matt Lucas en David Walliams, die een heel scala aan nieuwe personages neerzetten, zo’n 25 in totaal. Zoals check-in girls Melody en Keeley (zie foto), twee vrolijke dames uit Liverpool. De Scousers kunnen het aanvankelijk prima met elkaar vinden. Zodra ze echter gaan solliciteren voor dezelfde functie is er van de vrolijke vriendschap van weleer nog maar weinig over…

Maak ook kennis met: Moses, die zich ontfermt over de VIP-passagiers.  De schijnbaar-zorgzame steward wekt de indruk dat hij mensen graag wil helpen, maar bereikt juist het tegendeel. Een nerveuze passagier, doodsbang om te vliegen, krijgt van Moses een up-to-date lijstje met de meest recente vliegtuigongelukken. En aan een beroemde Brit vraagt Moses: Can you get me an OBE?

COME FLY WITH ME_Cast-Let ook op personages als: Precious, die vol overgave de koffiebar runt. Paparazzi-fotografen Buster en Mickey, die niet altijd even fatsoenlijke celebrity-foto’s maken. En pechvogels Peter and Judith: voor hen is elke vakantie een rampsituatie. Vandaar dat FlyLo ter compensatie het echtpaar voortdurend een nieuwe reis aanbiedt. Uiteraard eindigt die elke keer ook wéér in disaster.

Waarom kijken: De personages zijn ‘larger-than-life’. Het gegeven is universeel. Met het met prijzen overladen Little Britain bewezen Walliams en Lucas de voorbije jaren dat ze in staat zijn de lachers op hun hand te krijgen, zowel binnen als buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk.

Minpuntje: Come Fly With me is soms erg Engels. De celebrities die zich aan de incheckbalie melden of in de VIP-lounche zitten, zijn buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk nauwelijks bekend. Grappen over een Dalek-robot gaan aan kijkers die niet vertrouwd zijn met scifi-serie Doctor Who en de Dalek-thuisplaneet Skaro waarschijnlijk voorbij. Hetzelfde geldt voor de grappen rondom de Japanse Martin Clunes-fans Nanako en Asuka.

Kijk hier alvast naar een paar clips van Come Fly with me (courtesy of YouTube):

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Zie ze (weer) vliegen met Little Britain’s Come Fly With Me".