RSS
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/12 2019

Gespot (1): Endeavour-actrice Abigail Thaw te zien in Nederlandse commercial

Trouwe fans van Endeavour hadden haar natuurlijk allang herkend: Abigail Thaw, dochter van Inspector Morse-vertolker John Thaw, speelt een rol in de kerstcommercial van een grote Nederlandse supermarktketen. (Copyright foto’s: ITV Studios)

Abigail speelt een moeder van een gezin dat met de kerst een kerstkindje mag verwelkomen.

Abigail you are in a Dutch commercial!!’ schreef een oplettende Nederlandse fan op Twitter. ‘Yup,’ antwoordde Abigail die in Endeavour de rol van journaliste Dorothea Frazil voor haar rekening neemt. ‘And what fun it was!

Britse acteurs die even de Noordzee oversteken om een Nederlandse commercial op te nemen is overigens helemaal niet zo ongebruikelijk. Eind jaren tachtig dook Neil Dudgeon uit Midsomer Murders bijvoorbeeld op in een Postbus 51-filmpje. In een interview voor KRO Magazine, enkele jaren geleden, vertelde hij me erover:

In de jaren tachtig ben ik naar Amsterdam gekomen voor een Postbus 51-filmpje over de opwarming van de aarde”, vertelde Neil. “De dag van tevoren ben ik met de crew gaan stappen in Amsterdam. Flínk gaan stappen. Ik zal nooit vergeten hoe brak ik me voelde tijdens de opnamen. Dat is mijn herinnering aan Amsterdam. Ach ja, toen was ik nog een jonge, onervaren acteur...”

Helaas heb ik het bewuste filmpje tot op heden nergens terug kunnen vinden.

Drie nieuwe Endeavour-afleveringen (seizoen 7!) worden overigens later in het nieuwe jaar uitgezonden bij de NPO en Canvas.

Bekijk hieronder Abigail Thaw in de Plus-commercial.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Gespot (1): Endeavour-actrice Abigail Thaw te zien in Nederlandse commercial".