RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
1/02 2017

Seizoen twee van Endeavour, de jonge Morse, vanavond van start op NPO1

Endeavour_CopyrightITVGlobalWe hebben er véél te lang op moeten wachten, maar vanavond keert de jonge Morse eindelijk terug op ons scherm met nieuwe afleveringen. NPO1 gaat van start met het tweede seizoen van Endeavour, waarvan in Nederland tot nog toe enkel de eerste aflevering was te zien tijdens de KRO Detectivenacht van 2014. (Copyright foto’s: ITV Global)

Endeavour is een persoonlijke favoriet. Sfeervol, met zorg gemaakt en altijd geweldig geacteerd. Kijkers kunnen zich weer verheugen op een aantal prachtige scènes tussen Endeavour Morse (Shaun Evans) en zijn chef Fred Thursday (Roger Allam), die toch eigenlijk een soort vader voor hem is.

De eerste zaak lijkt te gaan om een zelfmoord, een vermissing en een inbraak.

Endeavour_CopyrightITVGlobalZelfs Thursday die Endeavour mateloos bewondert vanwege zijn intellect is in de eerste aflevering een beetje verbaasd over diens snelle gevolgtrekkingen. ,,Via één woord een zelfmoord koppelen aan een vermist meisje?’’ vraagt hij op een bepaald moment. ,,Dat is zelfs voor joú wat vergezocht.”

Endeavour is in deze eerste aflevering nog steeds herstellende van een aanslag op zijn leven, aan het eind van het vorig seizoen. Hij heeft de voorbije maanden op een ander politiebureau vooral administratieve zaken gedaan, maar mag nu van de dokter weer voorzichtig aan de slag. Echter… dat valt nog niet méé als je op elke hoek van de straat het geluid van een geweersalvo meent te herkennen.

InspectorMorse_Copyright ITV GlobalIn dit nieuwe tweede seizoen zitten subtiele knipogen naar onder anderen de Inspector Morse-verhalen The Infernal Serpent en The Wolvercote Tongue.

CopyrightITVGlobal_Endeavour2Hoogtepunt vormt de vierde aflevering waarin een fusie tussen verschillende politiekorpsen op stapel staat en een elfjarige jongen is weggelopen van huis. Endeavour en Thursday stuiten intussen op een grote corruptiezaak binnen de politiemacht zelf. ,,Rotte appels,’’ zucht Endeavours chef. ,,Ze zitten in iedere mand.”

In Groot-Brittannië is men overigens alweer enkele seizoenen verder. Opnamen voor een maar liefst zesdelige vijfde reeks gaan daar dit voorjaar van start.

Bekijk hieronder alvast een trailer voor Endeavour.

Te zien?
Endeavour Morse wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO1.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Seizoen twee van Endeavour, de jonge Morse, vanavond van start op NPO1".