RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/02 2010

Unforgiven… unfinished?

Five DaysHet vervolg dat er nooit kwam, ‘Cagney & Lacey in Manchester’ én Suranne Jones nu alweer in nieuwe detectivethriller op BBC ONE. (Foto copyright BBC)

Waarschuwing: niet verder lezen indien je aflevering 3 van Unforgiven nog niet hebt gezien!

Unforgiven II
Okay, dus nu weet je eindelijk hoe Unforgiven in elkaar zit. Ruth’s zusje Katie/Lucy had destijds die twee politiemensen neergeschoten. Ruth is dus eigenlijk opgedraaid voor een dubbele moord die ze niet heeft gepleegd. Maar wíst je ook dat er een tijdlang een vervolg stond gepland? Het is er alleen nooit van gekomen…

Waarom geen vervolg?
Schrijfster Sally Wainwright vertelde me: ‘Moet je je vóórstellen wat het voor Katie/Lucy betekent wanneer ze zich realiseert dat zíj destijds die dubbele moord heeft gepleegd! Hoe gaat zij daar mee om? Welk effect heeft dat op haar studie, haar toekomst en hoe ze zichzelf verder beziet? Ik zag allerlei dramatische mogelijkheden en was al bezig met een vervolgserie. Maar ITV vertelde me tot mijn verbazing dat ze het zo welletjes vonden. Ze waren erg blij met de kijkcijfers, zeiden ze. ‘Maar het is een perfecte one-off’. Mooi compliment, maar als er ergens een verhaal is dat schrééuwt om een vervolg, dan is het hier wel.’

Reageer
Wat vind jij? Heeft Sally gelijk en zou een vervolg op Unforgiven wenselijk zijn geweest? Klik de tab ‘Reacties’ boven bij de titel en plaats je reactie!

Cagney & Lacey in Manchester
Sally Wainwright werkt intussen aan een ándere detectivereeks. Opnieuw is Suranne Jones een van de beoogde hoofdrolspelers. De werktitel luidt Scott & Bailey . Het programma wordt omschreven als een soort Cagney & Lacey, zich afspelend in Manchester. ITV moet er nog wél het groene licht voor geven.

Ongeduldig?
Kan je zo lang niet wachten om Suranne weer te zien? Kijk dan vanaf maandag 1 maart naar ‘Five Days’ op BBC ONE. Dat is een dagelijkse miniserie waarin Suranne Jones ook een politierol voor haar rekening neemt.

Voor de trein springen
Haar personage DC Laurie Franklin zit aan boord van een trein die plotseling tot stilstand komt als een vrouw ervoor springt. Op hetzelfde moment vindt men elders, in het toilet van een ziekenhuis, een pasgeboren babytje. Hebben de twee zaken iets met elkaar te maken? Laurie denkt van wel. Misschien is er zelfs moord in het spel?

‘Five Days’ elke dag om 22.00 uur BBC ONE maandag 1 t/m vrijdag 5 maart 2010.

Meer over Unforgiven, zie ook www.detectives.kro.nl

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Unforgiven… unfinished?".