RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
6/10 2018

Jodie Whittaker vanaf zondag als de dertiende Doctor te zien in Doctor Who

Een geheimzinnige jonge vrouw daalt vanuit de sterren zondag neer in het stadje Sheffield. Haar komst zorgt voor een enorme verandering in de levens van een drietal mensen: Ryan, Yasmin en Graham. Zó begint het allemaal: het splinternieuwe seizoen van Doctor Who, waarin Jodie Whittaker voor het eerst te zien zal zijn als de eerste vrouw aan het roer van de Tardis. (Copyright foto’s: BBC Studios).

Net als Jon Pertwee bij aanvang van zijn rol als de Derde Doctor in 1970 kan ‘Doctor Jodie’ zich haar naam niet meer herinneren, laat staan wie ze eigenlijk is. Misschien dat haar nieuwe ‘companions’ Graham O’Brien, Ryan Sinclair en Yasmin Khan licht op de zaak kunnen schijnen?

De ontmoeting met de geheimzinnige vrouw die over een merkwaardige tijdmachine beschikt, zorgt in ieder geval voor veel tumult en spanning. En voor het drietal goed en wel doorheeft met wie ze eigenlijk te maken hebben, bevinden ze zich al op een ‘roller coaster’ die zijn weerga niet kent.

Wat te verwachten?
Zelden is er zo uitgekeken naar de start van een nieuw seizoen van Doctor Who. Niet alleen wordt de iconische rol nu door een nieuw iemand gespeeld, het is ook voor het eerst in de geschiedenis van de 55-jarige sf-klassieker dat een vrouw de rol van de Doctor voor haar rekening neemt. It’s about time, zou ik zeggen.

Vernieuwend?
Ik vind het alvast ‘terrific’. Geweldig hoe zo’n programma zichzelf voortdurend blijft vernieuwen en naar nieuwe mogelijkheden zoekt om aan een oude formule net een andere draai te geven. Jodie Whittaker is een fantastische actrice. Ze heeft inmiddels al ruimschoots haar sporen verdiend met rollen in Broadchurch, Cranford en Trust Me. Dat kán gewoon niet misgaan.

Nieuwe mensen
Met ingang van deze nieuwe reeks tekent Chris Chibnall (zie foto), van Broadchurch-faam, voor het merendeel van de scenario’s. Naast Jodie Whittaker zijn Bradley Walsh, Tosin Cole en Mandip Gill elke week te zien.

 

Te zien?
Doctor Who met Jodie Whittaker als de Doctor wordt vanaf 7 oktober elke zondag rond 19.45 uur uitgezonden op BBC ONE.
Bekijk hieronder alvast enkele trailers en interviews.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Jodie Whittaker vanaf zondag als de dertiende Doctor te zien in Doctor Who".