RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/03 2017

Decline and Fall, nieuwe driedelige BBC-bewerking naar Evelyn Waugh

Een comedy-drama over de Britse upperclass in de jaren twintig van de vorige eeuw. Dat is Decline and Fall, een driedelige BBC-bewerking naar het gelijknamige boek uit 1928 van Evelyn Waugh, schrijver van onder anderen Brideshead Revisited. Vanaf vrijdag 31 maart op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC, Endemol Shine Group)

Hoe begint Decline and Fall?

Centrale personage in Decline and Fall is student Paul Fennyfeather, die na een uit de hand gelopen grap van een groepje medestudenten van de universiteit wordt gestuurd. Hij vindt een baantje op een wat obscure kostschool in Wales waar hij talloze kleurrijke personages leert kennen. Zoals de arrogante oud-veteraan Captain Grimes en de deftige directer Dr Fagan.

Verliefd
Maar vooral ook Mrs Margot Beste-Chetwynde, een van de moeders van de pupillen op wie hij verschrikkelijk verliefd wordt. Wanneer de steenrijke weduwe hem mee op vakantie vraagt om haar zoon wat bijles te geven, is zijn antwoord dan ook niet nee. Niet veel later wordt hun huwelijk aangekondigd, maar Pennyfeather zal nog voor enkele fraaie verrassingen komen te staan…


Wie zijn de voornaamste personages en waar kennen we de acteurs van?


Paul Pennyfeather (Jack Whitehall)

Rustige derdejaars student Theologie aan de universiteit van Oxford die op een bepaald moment wordt aangenomen als junior assistent op Llanaba Castle. Daar leert hij kennen…

Mrs. Margot Beste-Chetwynde (Eva Longoria)

Een rijke weduwe uit de Upperclass op wie Paul verliefd wordt. Op een bepaald moment besluit hij de tutor te worden van haar zoon.

Captain Grimes (Douglas Hodge)

Arrogante leger-veteraan die zo min mogelijk werk wil verrichten, maar er geen moeite mee heeft Pennyfeather het klappen van de zweep te leren. Acteur Douglas Hodge ken je van Middlemarch, The Night Manager en Penny Dreadful.

Dr Fagan (David Suchet)

Deftige en excentrieke directeur van de Welshe kostschool Llanabba Castle. De acteur is bekend van Poirot, Great Expectations en Hidden.

Wat schrijven de Britse media over Decline and Fall?

,,With its evocative period setting, light-hearted story and stars from David Suchet to Eva Longoria, Decline and Fall almost feels like this three-parter should have been a Christmas special,’’ aldus TV Times.
De Radio Times schrijft: ,,Jack Whitehall is perfectly cast as the wide-eyed, serious young man who is sent down after the unfortunate incident in the quad.”  Alison Graham vult aan: ,,The cast is magnificent.”

Te zien?

Decline and Fall wordt vanaf 31 maart elke vrijdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Decline and Fall, nieuwe driedelige BBC-bewerking naar Evelyn Waugh".