RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
24/12 2010

Liefde, verraad en intriges in de zeventiende eeuw

Angelica Fanshawe1 (Andrea Riseborough)Liefde, verraad en intriges in de zeventiende eeuw. Dat belooft de vierdelige kostuumdramaserie Angelica, oftewel The Devil’s Mistress, dagelijks op Nederland 2 vanaf 27 december. (Copyright foto’s: NCRV)

Te zien: maandag 27 tot en met donderdag 30 december 22.45 uur Nederland 2.

Wat is Angelica: Vierdelige miniserie uit november 2008 van Peter Flannery, scenarist van onder anderen George Gently, Our Friends in North en Rose and Maloney.

Angelica Fanshawe3 (Andrea Riseborough)Waar gaat het over: Liefde, verraad, intriges, passie en bedrog in de zeventiende eeuw. Avonturen van de sluwe en gehaaide jonge vrouw Angelica Fanshawe die uit liefde trouwt met haar neef Harry, een man met een belangrijke functie aan het hof van King Charles I. Als Harry wordt geëxecuteerd keert Angelica zich tegen het Engelse vorstenhuis.

Wanneer speelt het zich af: Ten tijde van de Engelse burgeroorlog  tussen koningsgezinden en republikeinen (onder leiding van Oliver Cromwell). De republikeinen wilden meer macht voor het parlement. In jaartallen hebben we het over de periode 1642-1660.

Bijzonder want: Onderscheiden met onder anderen een BAFTA voor Beste Kostuumontwerp, een Broadcasting Press Guild Award en maar liefst vier Royal Television Society Awards. Angelica werd voor een groot deel in Zuid Afrika opgenomen. Hoofdpersonage Angelica staat voor haar tijd behoorlijk haar mannetje.

Wie doen er in mee: De hoofdrol wordt gespeeld door Andrea Riseborough. Dominic West (The Wire) kruipt in de huid van Oliver Cromwell terwijl Michael Fassbender de rol van Thomas Rainsborough voor zijn rekening neemt. Edward Sexby wordt gespeeld door John Simm, acteur uit o.a. Life on Mars, The Lakes en Doctor Who (waarin hij The Master speelt).

Opvallend: De serie heet hier Angelica. De originele titel was Devil’s Mistress en in sommige landen is de serie ook uitgezonden als Devil’s Whore.

Lees hier meer over de serie

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Liefde, verraad en intriges in de zeventiende eeuw".