RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
6/07 2013

Tweede serie Upstairs Downstairs zaterdag op Nederland 2

00_01_35MBLady’s wil-is-wet, ‘een kamermeisje kent haar plaats’ en de krant voor mijnheer moet gladgestreken naar boven worden gebracht… De NCRV nodigt kijkers vanaf zaterdag weer uit om mee te gaan naar het beroemde Londense adres Eaton Place nummer 165. Oftewel Upstairs Downstairs, vanaf 6 juli zes weken lang op de zaterdagavond rond 20.20 uur op Nederland 2. (Copyright foto’s: BBC, NCRV)


Wat is er veranderd?

De zesdelige vervolgserie speelt zich af in het jaar voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Lady Maud is overleden, Sir Hallam en Lady Agnes Holland hebben huwelijksproblemen en (je zou het niet meteen zeggen op déze foto) romantiek gloort aan de horizon voor butler Mr Pritchard (zie foto).01_112_34MB

Hoe zat het ook alweer?

Het beroemde huis Eaton Place nr 165  heeft na langetijd nieuwe bewoners aangetrokken: het eveneens vermogende gezin Holland onder leiding van diplomaat Hallam en zijn vrouw Lady Agnes. Hallam is een knappe miljonair die als diplomaat werkzaam is en contacten onderhoudt met parlementariërs, buitenlandse mogendheden en koningsrelaties. Zijn vrouw Lady Agnes is de nieuwe lady of the house, die al haar energie stopt in haar man en het runnen van de huishouding. Op het eind van de vorige serie kregen ze een zoontje en inmiddels is er ook een dochtertje geboren, Victoria. Lees hier nog meer over de eerste serie.

01_10_34MBNieuwe gezichten

Alex Kingston (zie links op de foto, Dr River Song uit Doctor Who), Emilia Fox (Dr Nikki Alexander uit Silent Witness) en Sarah Lancashire (Rose Lunden uit Rose & Maloney) komen de gelederen versterken in de tweede serie. Ook Michael Landes doet mee. De Love Soup-acteur zal te zien zijn als de Amerikaanse zakenmagnaat Casper Landry.

Vertrouwde gezichten

Naast Keeley Hawes (Lady Agnes), Adrian Scarborough (butler Mr Pritchard) en Ed Stoppard (Sir Hallam) is Jean Marsh gelukkig ook weer van de partij als Rose Buck. De 79-jarige actrice werd vlak voor de opnames getroffen door een beroerte, maar wist gelukkig goed te herstellen.

1266825-low_res-upstairs-downstairsHé, waar is Lady Maud gebleven?

Wie echter niét meer meedoet is Dame Eileen Atkins (Cranford). De actrice en tevens medebedenkster van de oorspronkelijke serie was niet zo tevreden over de nieuwe scenario’s. Vandaar dat zij scenariste Heidi Thomas (Cranford, Call the Midwife) verzocht haar personage Lady Maud, de moeder van Sir Hallam, uit de serie te laten schrijven. Ms Atkins’ plek wordt ingenomen door Alex Kingston, die Lady Maud’s jongste zus Blanche Mottershead speelt: een archeologe die na langetijd in het buitenland terugkeert naar Engeland.

Nieuwe personages

Emilia Fox kruipt in de huid van de controversiële schrijfster Portia Alresford, wiens meest recente roman in society-kringen voor beroering zorgt. Sarah Lancashire  speelt Miss Whisset, de nieuwe vlam van Mr Pritchard.

Wanneer te zien?

De tweede én laatste serie van Upstairs Downstairs wordt elke zaterdagavond uitgezonden op Nederland 2 om 20.20 uur. Lees hier nog meer over de reeks.

Upstairs… staat trouwens ook op Uitzendinggemist, een week per aflevering

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tweede serie Upstairs Downstairs zaterdag op Nederland 2".