RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/11 2016

My Mother and Other Strangers vanaf zondag op BBC ONE

My Mother and other strangers_Copyright BBCWNiet alle oorlogen worden op het slagveld uitgevochten. Dat is de boodschap van de nieuwe vijfdelige dramaserie My Mother and Other Strangers, vanaf 13 november elke zondag om 22.00 uur te zien op het voormalige tijdstip van Poldark.(Copyright foto’s: BBC)


Waar en wanneer speelt het verhaal zich af?

Moybeg, een kleine Noord-Ierse kerkgemeenschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Om precies te zijn in de zomer van 1943.

My Mother and other strangers_Copyright BBCW_Dreyfuss meets RoseWaarin zit ‘m het drama?

Het feit dat er ineens een gigantische Amerikaanse luchtbasis verrijst in zo’n piepkleine gemeenschap. Meer dan 4.000 manschappen vestigen zich op een steenworp afstand van het dorpje. De knappe Amerikaanse vreemdelingen brengen niet alleen de jonge tienermeisjes het hoofd op hol, maar ook schijnbaar brave moeders als Rose Coyne. Met alle gevolgen van dien.

Ballykissangel1Vergelijkbaar met?

Vergeten dramaseries als Falling for a Dancer en Amongst Women. Plus Ballykissangel, dat afkomstig is van dezelfde schrijver: Barry Devlin die ook de dramaserie The Darling Buds of May schreef.


My Mother and other strangers_Copyright BBCW-RoseVoornaamste personage?

Rose Coyne, moeder van het gezin Coyne (zie foto). Zorgzaam, moedig en enigszins verveeld. Dankzij haar Engelse afkomst een beetje een buitenstaander in de Noord-Ierse gemeenschap.

My Mother and other strangers_Copyright BBCW-Michael CoyneWie zijn de overige personages?
Rose is getrouwd met de lokale boer en publandlord Michael, eigenaar ook van de buurtwinkel (zie foto). Rose en Michael hebben drie opgroeiende kinderen: Emma (16), Francis (10) en Kate (7). En dan duikt daar ineens Captain Ronald Dreyfuss op: een knappe hoge officier die niet alleen moeiteloos de dichter Tennyson citeert, maar Rose het gevoel geeft alsof de romantische held Heatcliff voor haar staat.

My Mother and other strangers_Copyright BBCW_DreyfussHoofdrollen?
Hattie Morahan, bekend van Sense and Sensibility en Mr Holmes, tekent voor de rol van Rose. Owen McDonnell speelt haar echtgenoot Michael. Aaron Staton, beter bekend als advertising executive Ken Cosgrove uit de Amerikaanse dramaserie Mad Men, is Captain Ronald Dreyfuss (foto).

My Mother and other strangers_Copyright BBCW_BarnhillPlus een groot aantal nieuwe gezichten, zoals Corey Cott als Lieutenant Barnhill (foto), Eileen O’Higgins als Rose’s dochter Emma en Francis Coyne als Emma’s zoon Francis.

My Mother and other strangers_Copyright BBCWWat schrijven de Britse media?
,,Compelling, (…) well-made drama,’ aldus TV Times. ,,This five-part tale promises to be top quality nostalgic drama set in glorious scenery’’. De Radio Times schrijft: ,,I am fairly sure I can see where this is going and so, doubtless, will you.”

Zeker kijken wanneer?
…Als je houdt van romantiek, rust en mooie Ierse landschapsplaatjes. En fans van Mad Men gaan natuurlijk speciaal zitten voor Aaron Staton die de rol van Captain Dreyfuss voor zijn rekening neemt. My mother and other strangers oogt als een kleine, wat onopvallende miniserie maar weet door zijn onschuldige karakter en zeer innemende hoofdpersonages je vanaf het begin af aan moeiteloos mee te voeren.

Te zien?
My Mother and Other Strangers
wordt vanaf 13 november elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE op het tijdslot van Poldark. Het ligt in de lijn der verwachting dat de reeks in nabije toekomst ook op BBC FIRST zal worden uitgezonden.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "My Mother and Other Strangers vanaf zondag op BBC ONE".