RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/06 2018

Nieuwe BBC-bewerking van Wilkie Collins’ The Woman in White 8 juli op BBC FIRST

Met een klinkende cast presenteert BBC FIRST vanaf 8 juli de vijfdelige kostuumdramaserie The Woman in White, naar de gelijknamige Victoriaanse roman van Wilkie Collins. (Copyright foto’s: BBC)

Ben Hardy, Olivia Vinall en Dougray Scott tekenen voor de belangrijkste hoofdrollen in deze nieuwe serie die liefhebbers van Engelse literatuur en een goed mysterie vast en zeker zullen weten te waarderen.

Waar gaat The Woman in White over?
Tijdens een wandeling op Hampstead Heath in Noord-Londen heeft de jonge docent Walter Hartright een onverwachte ontmoeting. Hij komt oog in oog te staan met een geheimzinnige, geheel in het wit geklede vrouw. Ze blijkt weggelopen uit een psychiatrische inrichting. Maar wat is nou precies haar geheim en waarom laat ze zich juist nú aan Hartright zien terwijl hij op het punt staat een nieuwe betrekking te aanvaarden in Cumberland?

Rolbezetting?
Naast Hardy, Vinall en Scott zul je ook vast ook actrice Joanna Scanlan herkennen, beter bekend als Vivienne Deering uit de misdaadserie No Offence. Scanlan speelt de rol van Mrs Vesey. Verder doen onder anderen Jessie Buckley, Charles Dance en Nicholas Jones mee. De opnamen vonden vorig jaar plaats in Belfast en Noord-Ierland.

Klassieker
De roman The Woman in White rolde voor het eerst als tijdschriftafleveringen van de drukpersen in 1859 en staat sindsdien te boek als een van de klassiekers uit de Britse literatuur. Wilkie Collins was een goede vriend en tijdgenoot van Charles Dickens en schreef ook The Moonstone.

Film versus miniserie
The Woman in White, dat ook wel de eerste psychologische thriller wordt genoemd, is ook al meerdere malen voor televisie verfilmd. De laatste keer was alweer twintig jaar geleden. Tara Fitzgerald, Andrew Lincoln en Justine Waddell speelden toen de hoofdrollen in een matig ontvangen anderhalfuurdurende televisiefilm van regisseur Tim Fywell. Een vijfdelige serie zal het boek dat ruim 500 pagina’s bevat veel meer recht doen. Net zoals de miniserie uit 1982 dat deed, met Diana Quick, Jenny Seagrove en Ian Richardson.

Thema’s
It’s a great classic thriller that explores the relationships between people,’ zegt Fiona Seres die de roman voor televisie bewerkte. ‘The manipulation of people and power as the ultimate prize. These are themes that still very much resonate in our society today.’

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Te zien?
The Woman in White wordt vanaf 8 juli elke zondag om 21.00 uur uitgezonden op BBC FIRST. De serie was afgelopen april al te zien op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe BBC-bewerking van Wilkie Collins’ The Woman in White 8 juli op BBC FIRST".