RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
15/01 2011

Back to the Land Girls

LAND GIRLS II - HIWie zorgt er voor de schapen en koeien als de mannen aan het oorlogsfront vechten? Wie bewerken het land en garanderen dat de voedselproductie gewoon doorgaat? Maak vanaf maandagmiddag (opnieuw) kennis met de Land Girls, vier frisse meiden uit Dorset die zich aan het leed van de Tweede Wereldoorlog zo weinig mogelijk gelegen proberen te laten liggen. (copyright foto: BBC)

Wat is Land Girls? Een romantische soapachtige dramaserie over vier vrouwen die in dienst treden van het Womens’ Land Army, in 1939 in het leven geroepen om het plattelandswerk doorgang te laten vinden terwijl de mannen aan het oorlogsfront vochten. Dit is de tweede reeks.

Waar en wanneer speelt het verhaal zich af? Land Girls is gesitueerd in het graafschap Dorset ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Om wie gaat het? Vier jonge meiden die een zolder delen op een boerderij op het platteland van Hoxley. Een aantal kent het platteland als hun broekzak, de Londense meiden moeten nog even wennen. Intussen wordt het landgoed steeds meer overspoeld door Amerikaanse soldaten.

LAND GIRLSII-2Wie doen er in mee? Becci Gemmell, Jo Woodcock (Tess of the D’urbervilles), Sophie Ward (Holby City), Raquel Cassidy (Lead Balloon) en Seline Hizli.

Paar historische feitjes Het Women’s Land Army is in juni 1939 in het leven geroepen, nadat er in 1915 ook al zo’n ‘plattelandsleger’ was geweest. Weliswaar waren de meeste meisjes en vrouwen geboren en getogen op het platteland. Toch was meer dan een derde afkomstig uit Londen en de industriële steden uit het noorden van Engeland. In totaal waren er in 1944 wel 80.000 van deze zogenaamde Land Girls.

Wat gebeurt er? Sinds we de meiden voor het laatst aan het werk zagen is er veel gebeurd. Bea (Jo Woodstock) is inmiddels een alleenstaande moeder na een hartstochtelijke onenightstand met een Amerikaanse piloot. In de loop van de serie verliest ze haar hart aan een PoW. Een nieuw meisje doet haar intrede: de aantrekkelijke en frisse Connie (Seline Hizli) die de gemoederen meteen danig in beroering zal brengen omdat ze haar zinnen heeft gezet op een getrouwde man.

Trouwens De BBC investeert steeds meer geld in dagtelevisie. Na twee series van Missing (met Pauline Quirke) en Moving On (waarvan inmiddels een derde serie in productie is gegaan) is ook deze tweede serie van Land Girls het zoveelste bewijs dat BBC ONE kijkers die overdag op de televisie zijn aangewezen wel degelijk serieus neemt. Weliswaar haalt het budget voor Land Girls zichtbaar nauwelijks dat van dramaseries zoals Lark Rise to Candleford en Accused. Op de historische correctheid is ook heel wat aan te merken. Maar toch zijn dit soort glossy drama’s een aardige manier om met name oudere kijkers overdag toch iets bijzonders en in ieder geval heerlijk nostalgisch voor te schotelen.

Wanneer te zien? Maandag tot en met vrijdag 15.15 uur BBC ONE

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Back to the Land Girls".