RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/10 2010

3x niet te missen 30 oktober tot en met 5 november 2010

@PSYCHOVILLE - HALLvoorkantAarzelende restaurantcritici, mensen ‘on the move’ en groteke comedy-personages. Drie Britse comedy- en dramaproducties die je de komende dagen niet mag missen. (Copyright foto’s: BBC)

PSYCHOVILLE - HALL
1) PSYCHOVILLE HALLOWEEN SPECIAL, zondag 31 oktober 200, 23.00 uur BBC TWO
Spoken en geesten verzamelen zich in het Ravenhill Hospital for the Completely Insane in deze zestig minuten durende Halloween-special van de gitzwarte comedyreeks van de makers van The League of Gentlemen. Steve Pemberton en Reece Shearmith duiken opnieuw in de huid van vreemde en groteske personages als Mr. Jelly, Maureen en David Sowerbutts en meester-verzamelaar Mr. Lomax. Ze worden geholpen door topacteurs als Eileen Aitkins als Nurse Kenchington, Dawn French als Joy en nieuwe aanwinst Imelda Staunton.
Televisie-reseacher Phil is op zoek naar een geschikte opnamelocatie voor zijn programma “Dale Winton’s Overnight Ghost Hunt“. Hij staat op het punt de nacht van zijn leven te beleven… Maar of dat leven nog lang zal duren?
Deze Halloweenspecial is de voorbode van een nieuwe, reeds gefilmde zesdelige serie, die in de loop van het voorjaar te zien zal zijn op BBC TWO. Zie hier clip.

MOVING ON - Sauce2) MOVING ON, maandag 1 november tot en met vrijdag 5 november 2010, 15.15 uur BBC ONE
Verder gaan, doorgaan en vooruitkomen. Daar gaat het allemaal om in tien dagelijks uit te zenden opzichzelfstaande middagtelevisiedrama’s. Engelands’ allerbeste film- en toneelacteurs hebben zich verzameld voor deze tweede serie van de weliswaar met een beperkt budget opgenomen, maar daarom niet minder boeiende en kwalitatieve televisiedrama’s. Veel bekende gezichten maken hun opwachting. Zoals John Simm (The Lakes), Robert Glenister (Hustle), Roy Marsden (Dalgliesh), Lisa Faulkner (Spooks), Daniel Ryan (zie foto) en Hannah Gordon. Ook is de onlangs overleden acteur Corin Redgrave te zien in zijn allerlaatste tv-rol. De scenario’s zijn geschreven door aanstormende Britse schrijftalenten, onder begeleiding van Jimmy McGovern (bekend van o.a. Cracker).

THE TRIP3) THE TRIP, maandag 1 november 2010, 23.00 uur BBC TWO
Steve Coogan en Rob Brydon bundelen hun comedy- en improvisatiekrachten voor de zesdelige comedyserie The Trip, waarin de heren min of meer zichzelf spelen en zich voordoen als restaurantcritici. De serie is gefilmd in de stijl van de comedy Curb Your Enthusiasm en werd geregisseerd door Michael Winterbottom, die al eerder met het duo de rolprent A Cock and Bull Story maakte. Het verhaal begint als Steve door een Britse zondagskrant wordt gevraagd een aantal restaurants te beoordelen. Als zijn Amerikaanse vriendin hem in de steek laat, besluit hij met enige tegenzin zijn collega Rob te vragen. Samen trekken ze vervolgens het Lake District, Lancashire en de Yorkshire Dales in op zoek naar de etablissmenten én zichzelf.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "3x niet te missen 30 oktober tot en met 5 november 2010".