RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
22/04 2017

Britse miniserie over seksueel misbruik door celebrities vanaf maandag op NPO2

Heeft Paul Finchley het nou wel of niet gedaan? En welke impact hebben de beschuldigingen van seksueel misbruik op Finchley’s vrouw en dochter? Daarover gaat de vierdelige dramaserie National Treasure, vanaf 24 april elke maandagavond laat op NPO2 (Copyright foto’s: All3Media International)

In een notendop?
Het leven van gevierd celebrity Paul Finchley staat van het ene op het andere moment totaal op zijn kop. Hij wordt beschuldigd van verkrachting van minderjarigen. Een gemene leugen of waarheid? En welke impact hebben de beschuldigingen op zijn vrouw Marie en dochter Dee?

Hoofdrol?
De hoofdrol wordt gespeeld door Robbie Coltrane, bekend van Cracker en Harry Potter. Voorts doen Julie Walters, Andrea Riseborough en Mark Lewis Jones mee.

Aanleiding?
De serie ontstond door Operation Yewtree, een grootscheeps onderzoek van de Britse politie naar seksueel misbruik als gevolg van de beroemde Jimmy Savile-zaak.


National Treasure?

De naam van de serie verwijst naar het Engelse woord voor een beroemdheid die door iedereen op handen wordt gedragen. ,,Het zijn celebrities die zo’n staat van dienst hebben dat ze op handen worden gedragen door het publiek en dat werkelijk iédereen van hen houdt,’’ aldus regisseur Marc Munden.

Bijzonder want?
De serie is weliswaar fictief, maar toch krijgt de kijker een goed beeld van welke impact de verdenking van seksueel misbruik heeft op de hoofdpersoon en diens omgeving. Met name de relatie tussen Paul Finchley en zijn vrouw Marie Finchley stemt tot nadenken. Tussendoor vragen we ons af: wie vertelt de waarheid?
Onderscheiden met twee Golden FIPAs voor beste screenplay en beste muziek.

Te zien?
National Treasure wordt vanaf 24 april vier maandagen achter elkaar uitgezonden bij de NTR op NPO2 telkens rond 22.55 uur.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Lees binnenkort hier een interview met regisseur Marc Munden.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse miniserie over seksueel misbruik door celebrities vanaf maandag op NPO2".