RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/04 2011

Wrok, wroeging en duistere geheimen in Exile

ExileWrok, wroeging en duistere geheimen. Zij vormen de hoofdmoot van het dagelijks uit te zenden Britse familiedrama Exile, zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 mei op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC).

Wat is Exile?
Een driedelige psychologische thriller van scenarist Danny Brocklehurst en Paul Abbott over de bijzondere band tussen een vader met Alzheimer en zijn teruggekeerde zoon.

Waarover gaat Exile?
Na een grote ruzie op zijn werk in Londen besluit de succesvolle celebrity-journalist Tom Ronstadt terug te keren naar de plek die hij jarenlang heeft weten te vermijden: zijn oude geboortestad in Lancashire. Daar treft hij behalve zijn jongere zusje Nancy ook zijn oude vader Sam aan. De man heeft hem destijds vlak voor zijn vertrek een aantal flinke klappen uitgedeeld. Inmiddels is Sam ten prooi gevallen aan de ziekte van Alzheimer en nog nauwelijks aanspreekbaar.

Exile2En dan…
Tom wil weten wat destijds de exacte aanleiding was voor de familieruzie, die uiteindelijk resulteerde in de jarenlange afstand tussen vader en zoon. En dat terwijl Sam vroeger Toms grootste held was… Maar de gesprekken met Sam verlopen uiterst moeizaam door diens ziekte. Toms zusje is intussen verbolgen over het feit dat hij zich jarenlang niets van het gezin heeft aangetrokken. Nancy koestert wrok over het feit dat de verzorging van hun zieke vader al die jaren op haar bordje terecht is gekomen.

Duistere familiegeheimen
Terwijl Tom zich opwindt over het feit dat zijn vader zich nauwelijks nog iets kan herinneren, beseft hij nog niet dat hij op het spoor is van een misdrijf dat heel wat duistere familiegeheimen aan de oppervlakte zal brengen…

Hoofdrollen voor?
John Simm geeft gestalte aan Tom Ronstadt. Je kent hem als The Master uit Doctor Who. Eerder werkte hij al samen met scenaristen Paul Abbott en Danny Brocklehurst aan o.a. The Street, Shameless, State of Play en Cracker.
Jim Broadbent, die de vader speelt, behoort zonder meer tot de top van Engelands toneelwereld. Hij schitterde al in heel wat bekende bioscoopfilms, zoals Moulin Rouge!, Iris, Gangs of New York en Harry Potter natuurlijk.

Wanneer te zien?
Dagelijks op BBC ONE op 1, 2 én 3 mei 2011. 22. 00 uur Nederlandse tijd.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Wrok, wroeging en duistere geheimen in Exile".