RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
2/10 2012

Babbelzieke talkshow-host Alan Carr nu ook bij ons op de buis

ALan 2Een van de bekendste televisie-personalities van Channel Four is vanaf zaterdag wekelijks te zien op BBC Entertainment, het digitale televisiekanaal van de BBC. Alan Carr heet hij en het programma is ook meteen naar de goedgebekte cabaretier genoemd: Alan Carr: Chatty Man. (Copyright foto’s: BBC Entertainment)

Elke zaterdag om 21.30 uur ontvangt de babbelzieke cabaretier Alan Carr minstens drie gasten uit de Britse en internationale showbusiness. Zoals Cheryl Cole, Alicia Keyes, Jessie J en de kok Gok Wan. Zaterdag 6 oktober schuiven onder anderen Doctor Who-acteur Matt Smith en X Factor-jurylid Kelly Osbourne aan. Ook Jack Whitehall is present, komiek en hoofdrolspeler uit de onlangs op BBC THREE uitgezonden comedy Bad Education.

Matt and ALan 2Graham Norton
Net als in de spraakmakende talkshow van BBC ONE-collega Graham Norton weet Carr zijn gasten fraaie en ongewone uitspraken te ontlokken. Carrs vlijmscherpe en rake manier van interviewen, gecombineerd met een geweldig gevoel voor humor, komen daarbij prima van pas. Zo zorgt hij voor een hoop toestanden tijdens het interview met de Doctor Who-hoofdrolspeler als Carrs vader ineens telefoneert. En praat hij met de Amerikaanse popster Pink over haar baby Willow terwijl Alain verwoede pogingen doet om de Britse Pink te worden…

Fresh Meat castAchtergrond
Alan Carr
werd 36 jaar geleden geboren in Weymouth in het graafschap Dorset. De familie verhuisde echter al gauw naar Northampton en vervolgens naar Chorlton-cum-Hardy in Manchester, waar hij zijn typisch Noord-Engelse accent heeft opgepikt. Manchester is de stad ook waar hij zijn eerste schreden zette op het stand up comedy vlak. Het winnen van de vermaarde City Life Best Newcomer of the Year award en de BBC New Comedy award betekenden zijn grote doorbraak in 2001.

In de jaren die volgden ging zijn ster steeds verder rijzen. Vooral dankzij optredens in het Manchester comedycircuit en in het Channel Four televisieprogramma Friday Night Project (samen met Justin Lee Collins). Op de Britse radiozender BBC Radio 2 werd hij steeds bekender dankzij zijn eigen programma Going Out with Alan Carr.

Kelly 1Homo
Ondanks het feit dat hij openlijk-homoseksueel is, beschouwt Carr zijn seksualiteit niet als zijn voornaamste handelsmerk. ‘’Enkel omdat je openlijk ‘gay’ bent wil nog niet zeggen dat je dan meteen ook een rolmodel bent,’ zei hij in een Brits interview. ‘Ik ben gewoon een cabaretier, that’s all I am. Moet ik dan dezelfde weg op als collega Julian Clary en voortdurend praten over fisting en poppers? Ik práát gewoon niet over homo-zijn en what better equality for gays than that?’’ (Bron: Wikipedia)

Waar te zien?
Behalve op BBC Entertainment (elke zaterdag 21.30 uur) is Alan Carr; Chatty Man hier ook te zien op OutTV. Op beide zenders wordt de serie Nederlands ondertiteld.

Bekijk hieronder alvast het interview dat Alan Carr had met de populaire jongensband One Direction:

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Babbelzieke talkshow-host Alan Carr nu ook bij ons op de buis".