RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
4/01 2014

Britse comédienne Catherine Tate terug met Nan

Tate_CopyrightBBCTigerAspectWhat a f***** liberty, zou ‘Nan’ ongetwijfeld roepen na het horen van het nieuws dat ze weer terug op de buis is. Grootmoeder Nan Taylor, Catherine Tate’s bekendste en meest grofgebekte personage, keert zaterdag 4 januari eenmalig terug op de televisie in de special Catherine Tate’s Nan, te zien om 22.30 uur op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC, Tiger Aspect)

Wie is Nan ook alweer?
Nan, volledige naam: Joannie Taylor, is een van de bekendste en grappigste personages uit The Catherine Tate Show, de sketchshow  waarmee de roodharige actrice/comediënne enkele jaren geleden regelmatig te zien was op de BBC, Nederland 3 en Canvas.

CatherineTAte-TigerAspect_BBCWat was The Catherine Tate Show ook alweer?
The Catherine Tate Show viel op door de grote diversiteit aan verschillende personages en typetjes. De typetjes waren typisch ‘arbeidersklasse’, alleenstaande vrouwen of jonge moeder. Hoogtepunt voor veel kijkers was Nan Taylor, die zúlke lelijke en grove woorden gebruikte dat er voor de Britse uitzending altijd een krampachtig verontschuldigend ‘u bent gewaarschuwd’ aan voorafging. ‘‘Toch heb ik nog geen klachten gehad,’’ vertelde Tate tijdens een interview. “Integendeel. Mensen komen naar me toe en zeggen dat hun oma of buurvrouw nét zo tekeergaat.”

Kritieken?
Het eerste seizoen van The Catherine Tate Show werd in het voorjaar van 2004 door de Britse pers met open armen ontvangen. The Sunday Times vergeleek het programma met de succesvolle sketchshow Smack the Pony, terwijl The Guardian Tates’ ‘ongelooflijke talent voor observatie’ prees. Zowel de VRT als VPRO hebben de drie seizoenen van de hilarische sketchshow hier op de buis gebracht, ongeveer in dezelfde periode 2006-2008.

CatherineTAte-TigerAspect_BBC-2Wat kunnen we verwachten?
Als haar keukenkraan het zaterdagavond begeeft, is dat voor Nan de laatste druppel. Ze vertrekt op hoge poten naar het gemeentehuis, begeleid door vrijwilligster Alice. En zoals te verwachten eindigt Nan’s uitstapje naar de gemeente in grote chaos…

Wie doen er mee?
Behalve Tate zelf zijn er rollen weggelegd voor Matthew Horne als Nan’s kleinzoon Jamie, Niky Wardley en Ami Metcalf. Tate zelf is intussen alweer druk met de opnamen van het tweede seizoen van de schoolklas-comedy Big School waarin ze afgelopen zomer  al te zien was samen met Little Britain’s David Walliams.

BigSchool_CopyrightBBCAre we bovvered?
Mócht de special rondom Nan een succes blijken te zijn, dan keert Catherine Tate later dit nieuwe jaar terug met een heel seizoen aan nieuwe Nan-belevenissen. Afwachten dus.

Te zien?
Zaterdag 4 januari om 22.30 uur op BBC ONE.

Bekijk hieronder alvast enkele ‘teasing trailers’ van het programma rondom Nan én haar gastoptreden in Holby City ter gelegenheid van Children In Need:


Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse comédienne Catherine Tate terug met Nan".