RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
4/08 2010

Raad eens wie net binnen zijn?

ROGER AND VAL HAVEcloseEen bekend tafereel in miljoenen huishoudens: eindelijk na een lange dag werken, sta je weer voor je huis en steek je tevreden de sleutel in het voordeurslot. In de hal of keuken tref je je partner, die ook net binnen is. Samen neem je de gebeurtenissen van de voorbije acht uur door. ‘Hoe was jouw dag?’, ‘Heeft die-en-die collega nog lopen zeuren?’ en ‘Maak jij het eten klaar, of zal ik het doen?’.
Dit alledaagse gegeven diende als inspiratie voor de nieuwe subtiele BBC-comedy Roger & Val Have Just Got In, die vanaf vrijdag 6 augustus is te zien op BBC TWO. Hoofdrollen worden gespeeld door Roger Molina en Dawn French
. (Copyright foto’s: BBC)

Wie zijn ze?
Roger and Val vormen een kinderloos getrouwd stel, die elkaar na twintig jaar huwelijk door en door kennen. Zo op het eerste gezicht lijken ze een beetje eigenaardig en zorgeloos. Achter de façade van oppervlakkige gesprekken en onbeduidige opmerkingen gaan echter veel diepere emoties en persoonlijke tragedies schuil. Zelf weten Roger en Val het nog niet, maar hun huwelijk staat op het punt een totaal andere wending te nemen…

ROGER AND VAL HAVEdoorWie spelen de hoofdrol?
Dawn French (Val) behoeft nauwelijks introductie. Samen met Jennifer Saunders vormt ze het koninginnen-duo van de Britse comedy. Je hebt haar vast ook al eens gezien in The Vicar of Dibley.
Topacteur Alfred Molina (Roger) is vooral bekend van de speelfilms Spiderman 2, Chocolat en The Da Vinci Code.

Wie zitten er nog meer achter?
De reeks is bedacht en geschreven door Emma en Beth Kilcoyne, die eerder de comedy Dogtown creëerden. Producer Pete Thornton werkte mee aan de BBC comedy’s The Smoking Room en Jam & Jerusalem. Executive producer Hugo Blick was nauw betrokken bij Sensitive Skin (met Joanna Lumley) en Marion & Geoff. Mark Freeland, de andere uitvoerend producent, tekende voor The Mighty Boosh en The Omid Djalili Show.

Wat maakt de reeks zo bijzonder?
De herkenbaarheid, het gekibbel en de subtiele humor. Leuk is dat de serie zich in zogenaamde ‘real time’ afspeelt. De kijker is exact dat eerste half uur aanwezig als Roger & Val de dag doornemen.

Minder leuk…
Beetje langdradig zijn de dialogen soms over wel heel onnozele zaken. Erg veel gebeurt er niet en zóveel te lachen valt er ook niet. Het blijft allemaal erg subtiel, waardoor je weleens denkt: ís dit wel een comedy? Ik weet ook niet of deze reeks nou zo leuk zou zijn als een ander dan Dawn French de rol van Val zou spelen.

Wat kunnen we verwachten?
Commotie over een verdwenen stofzuigergarantiebewijs. En Roger die in alle staten is omdat Val het avondeten in zijn plantenkoelkast heeft gezet.

Wanneer te zien?
Elke vrijdagavond om 23.00 uur op BBC TWO. Op maandagavond om 20.30 uur wordt de aflevering van de vrijdag ervoor herhaald, wederom op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Raad eens wie net binnen zijn?".