RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/12 2010

Slaat Extras’ Ashley Jensen een modderfiguur?

AN ACCIDENTAL FARM2Wraak nemen op je ontrouwe vriend of echtgenoot? Steel dan zijn creditcard en koop er een oude boerderij van. Dat is tenminste wat city girl Erin doet in het eenmalige comedy-drama Accidental Farmer, dinsdag op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Te zien: dinsdag 21 december 22.00 uur BBC ONE.

Waar gaat het over: Ugly Betty‘s Ashley Jensen speelt de machtige Londense reclamevrouw Erin Taylor die wraak neemt op haar ontrouwe vriend Mike door van zijn geld een verwaarloosd boerderijtje te kopen in het afgelegen Yorkshire. Maar is stadse Erin wel bestand tegen al die modder, stank en andere ongemakken?

AN ACCIDENTAL FARMWie doen er in mee: Ashley Jensen (op foto met varken in de armen) speelt de rol van high-flying London advertising executive Erin. Je kent haar van Ugly Betty en natuurlijk als Maggie Jacobs, de onnozele ‘sidekick’ van Ricky Gervais in figuranten-comedy Extras. Sally Phillips, die de grove buurvrouw neerzet, kan je elke maandag aan het werk zien als Tilly in sitcom Miranda. Jean Heywood (tweede van links op foto) duikt op als Olive, de tachtigjarige oorspronkelijke boerderijbewoonster die weigert haar stek te verlaten. Jean is vooral bij oudere kijkers bekend door haar optredens in de dramaseries All Creatures Great and Small en When The Boat Comes In.
Bad Boy Mike tenslotte wordt gespeeld door Raza Jaffrey, acteur uit Mistresses, Sex and the City2 en Spooks.

Kritiek: Volgens de Radio Times kabbelt het plot maar moeizaam voort en zouden er nogal wat stereotiepen in voorkomen.

Waarom kijken: In Nederland waar 3,7 miljoen mensen op Boer zoekt Vrouw afstemmen, zal Accidental Farmer vast tot de verbeelding spreken.

Trouwens: Indien succesvol zou het me overigens niets verbazen als hier straks uiteindelijk een langerlopende serie van wordt gemaakt. Maar de échte ster van het programma is –  zoals Ashley Jensen zelf al bescheiden aangaf in What’s On TV – natuurlijk het platteland zelf.

Aardig om te weten: Oer-Britse Ashley Jensen verhuisde een paar jaar geleden naar Los Angeles, maar sprong een gat in de lucht toen ze de kans kreeg om weer eens een tv-film in Groot-Brittannië op te kunnen nemen. Volgend jaar schittert ze op ITV1 in nog meer Brits drama. Dan staan The Reckoning en Helter Skelter op het programma.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Slaat Extras’ Ashley Jensen een modderfiguur?".