RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/01 2016

Lijkenpikkers, dierendokters en een excentrieke speurneus in de herhaling

Poirot_Copyright ITV GlobalLijkenpikkers, dierendokters en een excentrieke speurneus. Drie klassieke Britse series van weleer, deze week op herhaling. (Copyright foto’s: BBC, ITV Global en ONS).

Silent Witness_Copyright BBCWSILENT WITNESS
In een notendop: mysterieus lijkenschouwspel (toen nog) onder de bezielende leiding van hoogleraar Forensische Pathologie Sam Ryan
Hoofdrolspelers: Amanda Burton, William Gaminara en Tom Ward
Eerder uitgezonden: Op de BBC in 2002 en bij ons zo rond 2004/5
Kijken want: The Fall out en Kith and Kill zijn afleveringen uit het zesde seizoen toen voor het eerst  Leo Dalton en Dr Harry Cunningham hun opwachting maakten.
Minpuntje: Het personage Sam Ryan drukt nog een vrij belangrijke stempel op de reeks, dat wordt later anders. Sam mag dan wel professionele bijval krijgen van Leo en Harry, uiteindelijk is zij wél altijd degene die de juiste oplossing aandraagt.
Onvergetelijk: Witless Silence, de Silent Witness-persiflage van French & Saunders uit 1999, helaas niet beschikbaar op YouTube.
Te zien: maandag 25 januari 23.05 uur, dinsdag 26 januari 22.55 uur, woensdag 27 januari 22.50 en donderdag 28 januari 22.55 uur Canvas

Poirot_Copyright ITV GlobalPOIROT
In een notendop: Afleveringen uit het derde seizoen van de eigenzinnige charmante Belgische speurneus zich afspelend in het Londen van de jaren dertig
Hoofdrolspelers: David Suchet, Hugh Fraser en Philip Jackson
Eerder uitgezonden: Op ITV in 1990 en 1991.
Kijken want: David Suchet geeft met glans gestalte aan Poirot. Plots vormen een bijzondere combinatie van gecompliceerde verhaallijnen en tijdloze onderwerpen.
Minpuntje: In het begin had Suchet de neiging om te overdrijven, vooral wat zijn accent betreft. ,,Doordat ik hem door en door heb leren kennen, speel ik hem op een meer ontspannen manier, en dat geeft Poirot meer diepgang,’’ vertelde Suchet me in 1997 voor tvEkspres. ,, Ik hoef me niet meer zo te concentreren op zijn accent en zijn gebaartjes, en daardoor is hij realistischer geworden.”
Onvergetelijk: Suchets langgekoesteerde wens om alle Hercule Poirot-romans te verfilmen ging twee jaar geleden eindelijk in vervulling.
Te zien: dinsdag 26 januari 14.45 uur & vrijdag 29 januari 14.45 uur Eén

All Creatures Great and Small_Copyright BBCW-ONSALL CREATURES GREAT AND SMALL oftewel JAMES HERRIOT
In een notendop: de pekinees Tricky Woo, Mrs Hall, Siegfried en natuurlijk James Herriot zelf, belevenissen van een veearts uit Darrowby in de jaren dertig tot vijftig.
Hoofdrolspelers: Christopher Timothy, Robert Hardy en Peter Davison
Eerder uitgezonden: eind jaren zeventig tot begin jaren negentig op BBC, bij de NCRV en bij de toenmalige BRT
Kijken want: prachtige landschappen, aandoenlijke dieren en extrentieke plattelandbewoners
Minpuntje: op het moment dat de ondeugende vrouwenversierder Tristan de serie de rug toekeert en wordt vervangen door Welshman Calum heeft de serie zijn beste tijd toch wel gehad. Serie liep al met al veertien jaar en op het laatst waren de koeien én de formule toch wel uitgemolken.
Onvergetelijk: de veearts die zijn hand week in week uit in het achterste van een koe stopte.
Te zien: zaterdag 23 januari 20.39 uur, dinsdag 26 januari 20.35 uur ONS (voorheen Nostalgienet)

Tijden zoals altijd onder voorbehoud. Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Lijkenpikkers, dierendokters en een excentrieke speurneus in de herhaling".