RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/12 2019

Drie drama’s om naar uit te kijken

Waar is Elizabeth? Wat is er met hulpverlener Rachel gebeurd? En gaat het Becky Sharp lukken aanzien te verwerven in het negentiende eeuwse Engeland? Drie Britse tv-tips voor de komende dagen. (Copyright foto’s: STV productions, BBC Studios, ITV Studios)

Silent Witness : Finding Rachel
Seizoensfinale van het twaalfde seizoen van het BBC-pathologendrama rondom (toen nog) Nikki, Harry en Leo. Zich deze keer afspelend in Zambia. De pathologen proberen erachter te komen wat er precies is voorgevallen tijdens de laatste uren van hulpverleenster Rachel. Gastrollen zijn er voor Patrick Baladi, Kevin Doyle en Robert Pugh.
Trouwens: Na de dubbele slotaflevering gaat het drietal bij RTL8 voorlopig even met kerstreces. Goed nieuws is dat BBC ONE waarschijnlijk vanaf januari 2020 seizoen 23 programmeert, spoedig gevolgd door BBC FIRST.
Te zien: donderdag 5 december 20.30 uur RTL8.

 

Vanity Fair
Imago, aanzien en geld maken de dienst uit in het zevendelige Britse kostuumdrama Vanity Fair, op herhaling in de middag op Eén. We maken opnieuw kennis met de straatarme maar zeer ambitieuze gouvernante Becky Sharp (Olivia Cooke) in het Engeland van de negentiende eeuw. Michael Palin praat de belangrijkste gebeurtenissen aan elkaar. De ex-Python is overigens vrijdagavond op BBC ONE ook één van de gasten op de sofa bij The Graham Norton Show.
Te zien: vrijdag 6 december 15.20 uur, maandag 9 december 15.15 uur, dinsdag 10 december 15.20 uur etc. Telkens op Eén.

 

Elizabeth is Missing
Eenmalig Brits tv-drama naar de bestseller ‘Elizabeth is zoek’ van Emma Healy met in de hoofdrollen Glenda Jackson, Mark Stanley en Sophie Rundle. Centraal staat de vergeetachtige Maud die overtuigd is dat haar vriendin Elizabeth spoorloos is verdwenen. Maud is er alles aan gelegen dat Elizabeth wordt teruggevonden en zal niet rusten totdat het mysterie wordt opgelost.
Bijzonder want: Glenda Jackson heeft decennialang geen televisiedrama’s meer opgenomen. Ze was jarenlang in de politiek actief en heeft o.a. ook nog een poging gedaan burgemeester van Londen te worden.
Te zien: zondag 8 december  22.00 uur BBC ONE.

 

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Drie drama’s om naar uit te kijken".