RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
8/10 2012

We have got a thi-iiiing going on…

CopyrightBBCMe and Mrs Jones 1Vanaf vrijdag 12 oktober is acteur Nathaniel Parker, bij ons beter bekend als Inspector Thomas Lynley uit The Inspector Lynley Mysteries, te zien in de nieuwe BBC-comedy Me and Mrs Jones. De zesdelige serie gaat over een alleenstaande moeder die voor het eerst in haar leven moet kiezen uit twee mogelijk nieuwe minnaars. De hoofdrol wordt gespeeld door Green Wing’s Sally Alexander. (Copyright foto’s: BBC)

Wat is Me and Mrs Jones?
Me and Mrs Jones is een zesdelige comedy voor het hele gezin. De reeks is geschreven en bedacht door Oriane Messina en Fay Rusling. De ‘Mrs Jones’ uit de titel refereert naar gescheiden moeder Gemma Jones, gespeeld door Green Wing’s Sarah Alexander. Gemma weet niet wat haar overkomt als zich op hetzelfde moment niet één, maar mogelijk twéé nieuwe mogelijke liefdes in haar leven melden. Eéntje daarvan had zelfs haar zoon kunnen zijn!

CopyrightBBCMeandMrsJonesHartswood Films
Me and Mrs Jones is afkomstig uit hetzelfde productiehuis als Coupling, waarin Sarah Alexander ook een rol speelde, en de KRO-detective Sherlock. Beryl Vertue die als ‘executive producer’ op de rol staat, stond ook mee aan de wieg van Men Behaving Badly, waarin Neil Morrissey weer een hoofdrol voor zijn rekening nam.

Duchess of Duke Street
Gemma Jones (niet te verwarren met de gelijknamige actrice uit The Duchess of Duke Street destijds!) is een gescheiden moeder met drie opgroeiende kinderen. Twee daarvan zijn een tweeling, Charlott en Jess: tien jaar oud en luidruchtig en onstuimig als geen ander. Geen gemakkelijke klus als je van huis probeert te werken!

2480251-low_res-me-and-mrs-jonesMan Behaving Badly
Behalve haar opgroeiende kids heeft Gemma ook nog heel wat te stellen met haar ex-echtgenoot Jason, gespeeld door Neil Morrissey (Men Behaving Badly, Line of Duty).
Jason heeft een nieuwe veeleisende vriendin, de 25-jarige Inca uit Zweden (een rol van Vera Filatova, foto hierboven). Jason lijkt op een of andere manier vergeten dat hij inmiddels zijn eigen appartement heeft. Hij staat namelijk voortdurend onuitgenodigd bij Gemma op de stoep!

Meand Mrs JonesCopyrightBBCTom of Billy
Wanneer Gemma door de knappe Tom wordt uitgevraagd voor een afspraakje haalt ze zich ongevraagd de jaloezie van de andere moeders op het schoolplein op de hals. Als haar volwassen zoon Alfie (Jonathan Bailey, hier op de foto) dan ook nog eens vervroegd terugkeert van een wereldreis sámen met zijn uiterst charmante nieuwe mate Billy, 24 jaar en een hartenbreker, weet Gemma écht niet meer waar ze het moet zoeken.

Lynley
De rol van Tom wordt gespeeld acteur Nathaniel Parker. Het is zijn eerste grote nieuwe BBC-serie sinds de omroep vijf jaar geleden de stekker trok uit The Inspector Lynley Mysteries. (Zijn gastoptredens in de fantasyserie Merlin niet meegerekend) Bekijk hieronder een YouTube interview van TheInkHearted met Nathaniel Parker over zijn rol als Tom.

Te zien?
Behalve Sarah Alexander, Nathaniel Parker, Neil Morrisey en Vera Filatova doen mee in Me and Mrs Jones: Robert Sheehan (Accused), Jonathan Bailey (Leonardo) en Kelle Bryan. De serie wordt elke vrijdag uitgezonden om 22.30 uur op BBC ONE, vanaf 12 oktober.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "We have got a thi-iiiing going on…".