RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
17/01 2013

Daar is Lynley weer (maar wel op herhaling)

LynleyMysteries0061Canvas begint aanstaande zaterdag met de herhaling van het vierde seizoen van The Inspector Lynley Mysteries met in de hoofdrollen Nathaniel Parker en Sharon Small. In In Divine Proportion onderzoeken Lynley en Havers de moord op een jonge vrouw in het landelijke Suffolk. (Copyright foto’s: BBC)


LynleyMysteries0049Wie is Inspector Lynley ook alweer?

Knap, charmant, intelligent en ook nog eens bijzonder goed bij kas. Dat is Thomas Lynley. ‘’Een gecompliceerde man,’’ vertelde Nathaniel Parker me tijdens een interview voor (toen nog) Studio KRO Magazine in november 2003, toen deze serie voor het eerst werd uitgezonden bij de KRO. ‘’Lynley heeft van huis uit meegekregen dat het belangrijk is je beleefd en charmant op te stellen tegenover het andere geslacht. Tegelijkertijd werd hij door zijn moeder erg slecht behandeld. Vlak voor het overlijden van Lynley’s vader bleek dat zij een verhouding had met de huisarts. Lynley begrijpt niet dat zij zijn vader op het laatste moment zo in de steek liet. Lynley heeft daardoor moeite vrouwen geheel te vertrouwen.’’

En wie is Havers ook alweer?
Brigadier Barbara Havers staat bekend om haar slonzige kleding, no-nonsense aanpak en moeilijke karakter. Ze is afkomstig uit een arbeidsmilieu en een onvermoeibare strijdster voor gelijkberechtiging. De twee verhouden zich aanvankelijk als water en vuur. Hun totaal verschillende achtergronden zorgen voor heel wat gekissebis. Toch groeien de twee nader tot elkaar en lijkt het soms zelfs alsof er misschien iets moois zou kunnen ontstaan.

There is a mystery for you
De laatste keer dat je In Divine Proportion op de buis hebt kunnen zien was bij de KRO op  12 januari 2011. Net als de Nederlandse omroep slaat Canvas voortdurend de pilot-aflevering A Great Deliverance over. Waarschijnlijk past deze oorspronkelijk driedelige miniserie niet in het zogeheten ‘timeslot’ van 90 minuten. Wel jammer want volgens mijn informatie hebben we deze zogeheten proef-aflevering sinds de eerste uitzending helaas nooit meer op de Nederlandse of Vlaamse televisie teruggezien.

LynleyTrouwens
Elizabeth George, de Amerikaanse bedenkster en schrijfster van The Inspector Lynley Mysteries heeft inmiddels meerdere nieuwe boeken over Lynley en Havers het levenslicht laten zien,  maar het ziet er niet naar uit dat de BBC deze nog gaat verfilmen. In 2005 viel het doek al voor de reeks. Spijtig.

The Inspector Lynley Mysteries worden in januari en februari elke zaterdag uitgezonden door Canvas om 20.40 uur. Uitgeverij Memphis Belle brengt de serie hier uit op dvd, waaronder A Great Deliverance.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Daar is Lynley weer (maar wel op herhaling)".