RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/01 2014

Britse dramaserie Mistresses op herhaling op Canvas

MistressesKatie, Trudi, Jessica en Siobhan… Wie kent ze nog? Aanstaande vrijdag keren de vier Britse hartsvriendinnen terug op de buis. Canvas herhaalt namelijk vanaf 10 januari elke vrijdagavond laat het allereerste seizoen van de BBC-dramaserie Mistresses. (Copyright foto’s: BBC, Ecosse Films 2007, Warren Orchard)

Brede schoudervullingen en zwoele seks. Daar denk je in eerste instantie aan bij de titel Mistresses (maitresses). De  zoveelste tv-bewerking naar een boek van Jackie Collins? Nee, dat is Mistresses toch zeker niet.

Ecosse Films 2007 - Photos by Warren Orchard_MistressesWat is Mistresses dan wél?

Mistresses vertelt het verhaal van vier hartsvriendinnen die zich schaamteloos onderdompelen in de wereld van affaires, getrouwde mannen en overspel. ‘Sex and the city’ of ‘Desperate Housewives’ dus, maar dan op zijn Brits. Er zijn in totaal drie seizoenen van de BBC-reeks gemaakt, plus een Amerikaans remake.

Wie spelen de hoofdrollen?

Ecosse Films 2007 - Photos by Warren Orchard_MistressesSharon Small kruipt in de huid van Trudi. Je kent haar vast als rechercheur Barbara Havers uit de BBC-detective The Inspector Lynley Mysteries. Sharon omschrijft Trudi als ‘‘de moederkloek van het gezelschap.” Trudi kookt meestal voor de anderen en haar huis vormt voor de anderen een veilig toevluchtsoord. Haar echtgenoot Paul kwam om bij de aanslagen van 11 september. Sindsdien staat ze alleen voor de opvoeding van hun twee jonge dochters.

Ecosse Films 2007 - Photos by Warren Orchard_MistressesSarah Parish, bekend van Atlantis, Hearts & Bones en Monroe, tekent voor de rol van Katie. “Ze is de hoeksteen van de vier vriendinnen, en van beroep is ze huisarts,’’ vertelde Sarah aan Humo. “Bij het begin van de serie komt ze net uit een buitenechtelijke relatie met één van haar patiënten. Op de dag van zijn begrafenis ontmoet ze zijn zoon Sam, die vastbesloten is om de minnares van z’n pa te ontmaskeren.”

Ecosse Films 2007 - Photos by Warren Orchard_MistressesShelley Conn speelt de rol van Jesscia die een relatie begint met een pasgetrouwde vrouw. Je kent de getalenteerde actrice misschien van By Any Means, Terra Nova en het wat zwakke Heading Out.

Ecosse Films 2007 - Photos by Warren Orchard_MistressesTenslotte draait het in Mistresses om Siobhan, gespeeld door Orla Brady, die op het werk per ongeluk zwanger wordt van een collega. Je kent Orla van The Deep, Jo en Fringe.

Wat maakt de serie zo goed in ogen van Sharon Small?
Sharon Small in Avrobode in maart 2008: ‘Katie, Trudi, Jessica en Siobhan zijn allevier harstikke leuk en ik heb het gevoel alsof ik ze allemaal weleens ergens ben tegengekomen. Ze vertellen stuk voor stuk iets wezenlijks over hoe vrouwen vandaag de dag in het leven staan.”

Maar…
Mistresses is erg onderhoudend, maar op een gegeven moment (met name in de latere seizoenen) gebeuren er zúlke overdreven en absurde dingen dat je denkt: dit gelóóf ik niet meer. Soms kost het ook moeite om sympathie voor de personages te blijven houden. Maar.. op een vreemde manier is Mistresses ook wel weer erg verslavend en móet je gewoon weten hoe het allemaal afloopt.

Te zien?
Mistresses is weer te zien vanaf 10 januari, elke vrijdagavond laat zo rond de klok van 23.20 uur op Canvas. Dezelfde serie werd eerder door Canvas herhaald in augustus en september 2010.
In Nederland werd de serie door RTL4 op het scherm gebracht in 2008.

Bekijk hieronder alvast enkele fragmenten, maar… pas op voor spoilers.  En lees elders op dit blog over seizoen 3.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse dramaserie Mistresses op herhaling op Canvas".