RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/04 2018

Twee nieuwe Britse misdaadseries dit weekend op NPO2 en Canvas

Twee nieuwe misdaadseries gaan dit weekend in première op respectievelijk NPO2 en Canvas. Bij de KRO-NCRV is op zaterdagavond het vierde seizoen van de Britse detectiveserie Line of Duty te zien. En Canvas toont de vierdelige pilotserie Bancroft met in de hoofdrollen Sarah Parish en Faye Marsay. (Copyright foto’s: BBC en ITV Global)

Beide series worden rond dezelfde tijd uitgezonden, dus mediaboxen en dvd-recorders paraat. Of terugkijken natuurlijk via Uitzending Gemist of (enkel in Vlaanderen) TVgemist.

LINE OF DUTY SEIZOEN 4
AC-12’s pittigste onderzoek tot nog toe. Dat is de zaak rondom politievrouw DCI Roz Huntley. Zij is de ‘senior investigating officer’ van Operatie Trapdoor. Al maanden en maanden wordt er gezocht naar een seriemoordenaar die het vooral op jonge vrouwen heeft voorzien. Na heel wat deductiewerk slaagt Huntley’s team er eindelijk in iemand te arresteren. Maar dan meldt Tim Ifield zich. De forensisch coördinator vraagt zich hardop af of de bewijzen tegen de 24-jarige verdachte wel kloppen. En ook of Roz wel zo netjes te werk is gegaan in de wijze waarop ze de zaak heeft aangepakt. Niet veel later moet Roz zich dan ook verantwoorden. Een rechterlijke dwaling of…?  De anti-corruptie-eenheid onder leiding van hoofdinspecteur Ted Hastings stelt een onderzoek in.
Hoofdrollen: Vicky McClure, Thandie Newton, Adrian Dunbar, Lee Ingleby en Martin Compston.
Te zien: Zaterdag 28 april 20.15 uur NPO2, de resterende delen volgen de komende vijf zaterdagavonden telkens rond hetzelfde tijdstip.
Trouwens: Een vijfde seizoen van Line of Duty staat inmiddels op de rol.

 

 

BANCROFT
Ook zo’n bedenkelijk politie-onderzoek vormt de hoofdmoot in de vierdelige thriller Bancroft. De politievrouw die hier centraal staat, Elizabeth Bancroft, hanteert twijfelachtige methoden om een uiterst gewelddadige misdaadbende ten val te brengen. Maar intussen dreigen twee geheimen uit Bancrofts eigen duistere verleden naar de oppervlakte te komen. Een jonge ambitieuze politievrouw denkt namelijk nieuwe aanwijzingen te hebben gevonden in een onopgelost moordonderzoek uit 1990. Met verstrekkende gevolgen.

Hoofdrollen: Sarah Parish, Faye Marsay, Art Malik en Adrian Edmondson.
Te zien: Zaterdag 28 april 20.40 uur Canvas (deel 1 + deel 2), volgende week zaterdag 5 mei op de voet gevolgd door de afsluitende delen 3 en 4 , eveneens om 20.40 uur.
Trouwens: Een tweede seizoen is in de maak.
Bekijk hieronder alvast de trailers.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Twee nieuwe Britse misdaadseries dit weekend op NPO2 en Canvas".