RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
29/03 2019

Vijfde seizoen Line of Duty vanaf zondag op BBC ONE

Met spanning wordt al enkele weken uitgekeken naar het langverwachte vervolg van Line of Duty, de Britse thrillerserie van Jed Mercurio over de fictieve anticorruptie-eenheid AC-12. Zondag is het dan zover. Zes nieuwe nagelbijtende afleveringen staan op stapel, ongetwijfeld weer boordevol verrassende wendingen, onverwachte gebeurtenissen en superspannende cliffhangers. (Copyright foto’s: BBC, World Productions)

Wat was Line of Duty ook alweer?
Line of Duty is een Britse politieserie over de fictieve anticorruptie-eenheid AC-12. In plaats van misdadigers maken DS Steve Arnott, DS Kate Fleming en Superintendent Ted Hastings in deze misdaadreeks jacht op collega-politiemensen. Uiteráárd enkel wanneer zij zich niet volgens het boekje gedragen… Aan het slot van het vorige seizoen werd ACC Derek Hilton ontmaskerd als de geheimzinnige corrupte politieman ‘H’, maar klopt dat wel?

Hoe gaat het nieuwe seizoen van start?
Jed Mercurio, die op BBC ONE en Netflix hoge ogen gooide met de miniserie Bodyguard, laat er gelijk geen gras over groeien. Tijdens een politietransport worden drie officiers in koelen bloede om het leven gebracht. Het spoor leidt naar een misdadigersbende die ex-politiemensen zou uitbetalen. Een groot onderzoek start. Ongetwijfeld een kolfje naar de hand voor het team van Steve Arnott, Kate Fleming en Ted Hastings. Of toch niet…?

Wat te verwachten?
Stephen Graham van Boardwalk Empire is gecast voor een van de hoofdrollen. De BBC kondigde Grahams casting aan in een geheimzinnige email: ‘Geheime camerabeelden van een verdachte met wie AC-12 graag een gesprek zou voeren als onderdeel van een lopend onderzoek’. Begeleid door een foto van Graham waarbij hij een zwarte bivakmuts van zijn hoofd trekt. Hóógstgeheimzinnig.

Te zien?
Het vijfde seizoen van Line of Duty wordt vanaf 31 maart elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. BBC FIRST zal de reeks, Nederlands geprogrammeerd, vanaf 20 april uitzenden.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de serie in de loop van 2019/2020 ook bij de KRO-NCRV zal zijn te zien. De BBC heeft al het groene licht gegeven voor een zesde seizoen.

Bekijk hieronder alvast de trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vijfde seizoen Line of Duty vanaf zondag op BBC ONE".