RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
13/05 2016

Tweede seizoen van Britse detectiveserie Grantchester zaterdag van start op NPO2

Grantchester 2_Copyright KRO-NCRV_Endemol Shine GroupIk hóu gewoon niet van moord, óók niet voor moordenaars. Aldus dominee Sidney Chambers op een bepaald moment in het tweede seizoen van Grantchester tegen inspecteur Geordie Keating. ,,De doodstraf ís geen moord Sidney‚’’ antwoordt zijn goede vriend fel. ,,Maar: recht dat zegenviert. Mensen hebben het nódig.” (Copyright foto’s: Endemol Shine Group, KRO-NCRV)

Copyright foto Grantchester 2 NPO-NCRV KROJe leest het goed: de harmonieuze band tussen de twee speurende mannen, waarvoor de basis werd gelegd in het eerste seizoen, ligt dit seizoen behoorlijk onder vuur. Sidney en Geordie staan lijnrecht tegenoverelkaar in hun opvattingen over de doodstraf, die in de jaren vijftig nog regelmatig wordt uitgevoerd.
,,We wanted to explore their friendship and see what happens when those two are set at odds with eachother,’’ aldus producer Diederick Santer op een achter-de-schermen reportage op de Engelse dvd.

Grantchester 2_Copyright KRO-NCRV_Endemol Shine Group 3Maar… wees gerust, voor de rest is Grantchester nog altijd Grantchester: een heerlijke zonnige, niet al te moeilijke detectivereeks met veel nostalgische elementen, mysterie en moord. Huishoudster Mrs Maguire kampt met eenzaamheid en het plot rondom de (destijds verboden) homoseksualiteit van Leonard Finch wordt verder uitgediept. Line of Duty’s Neil Morrissey heeft zich bij de vaste rolbezetting gevoegd. Evenals Nigel Planer en Lorne MacFadyen.

JamesNorton_Copyright PBremmers2016Hoofdrolspeler James Norton is inmiddels een grote ster. Hij schitterde in War & Peace op de BBC en was pas nog op BBC First te zien in het tweede seizoen van Happy Valley, hopelijk ook snel bij de NPO of VRT.

Grantchester 2_Copyright KRO-NCRV_Endemol Shine GroupEn natúúrlijk is in het tweede seizoen van Grantchester die schattige viervoeter Dickens óók weer van de partij. Let vooral op de zwemscène helemaal aan het begin van de eerste aflevering. Voor de hond werd een dubbelganger gevonden, omdat de échte labrador Dickens nog niet zo goed  kon zwemmen. …Een hónd met een dubbelganger! Gekker kan het niet worden, een ster is geboren!

Grantchester 2_Copyright KRO-NCRV_Endemol Shine Group 3Lees hier meer over de reeks en hier over seizoen 1.

Te zien?

Grantchester seizoen 2 wordt vanaf 14 mei elke zaterdag uitgezonden op NPO2 rond de klok van half negen.

Bekijk hieronder enkele trailers en fragmenten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tweede seizoen van Britse detectiveserie Grantchester zaterdag van start op NPO2".