RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/07 2015

Driedelige special Britse detectiveserie Scott & Bailey in aantocht

Scott and Bailey_Copyright BBCWRealistisch in beeld gebracht en met ijzersterke hoofdpersonages. Dat is de Britse detectiveserie Scott & Bailey, bij ons regelmatig te zien bij de KRO en VRT. (Copyright foto: BBC Worldwide)

De serie gaat over agenten Rachel Bailey en Janet Scott, werkzaam in het Major Incident Team van de politie in Manchester. In Engeland wordt Scott & Bailey uitgezonden door de commerciële zender ITV, die zojuist bekend heeft gemaakt dat er weer een vervolg komt: een driedelige special deze keer, zich concentrerend op één misdrijf. De opnamen daarvan gaan dit najaar van start. Suranne Jones en Lesley Sharp spelen opnieuw de hoofdrol. Het heeft relatief lang geduurd voordat de beslissing viel om een vervolg te maken. ITV zond de, bij ons nog niet vertoonde, vierde reeks al vorig jaar september uit.

Scott&Bailey_Copyright_BBC&RedProductionsVierde seizoen?
De driedelige special is geschreven door Paul Logan en Lee Warburton, die ook al afleveringen schreef uit het vorige seizoen.  Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat de KRO en de VRT die (vierde) reeks weer zullen programmeren in de loop van het nieuwe winterseizoen.

Special?
Het is trouwens voor het eerst dat Scott & Bailey als special wordt opgenomen. Voor het eerst ook staat één zaak centraal. Maar als we het persbericht mogen geloven, wordt het wel iets héél bijzonders: ,,Scott & Bailey tackle one of the biggest and darkest cases they have ever had to face.’’ Het misdrijf heeft alles met het internet te maken, leest de ITV-tekst. ,,Rachel accesses a disturbing world where people brag about committing murder and lay down the gauntlet for the next victim.’’

Bekijk hieronder alvast enkele trailers van vorige seizoenen.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Driedelige special Britse detectiveserie Scott & Bailey in aantocht".