RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
22/04 2010

Five Daughters, aangrijpend verhaal slachtoffers The Ipswich Ripper

FIVE DAUGHTERS3Het was dagenlang voorpaginanieuws in Groot-Brittannië en de rest van de wereld: de moord op vijf jonge vrouwen in de regio Ipswich, eind 2006. Hun lichamen werden binnen een tijdsbestek van amper een paar weken de een na de ander levenloos aangetroffen op verschillende plekken in de natuur. (Foto’s copyright:BBC)

De zaak werd breed uitgesmeerd in kranten, op radio en televisie. De dader stond tijdens de klopjacht al te boek als ‘De Ipswich Ripper’, verwijzend naar geruchtmakende seriemoordenaars uit het verleden zoals Jack the Ripper en The Yorkshire Ripper. Uiteindelijk liep vrachtwagenchauffeur Steve W. tegen de lamp. Net voor kerst 2006 werd hij in de boeien geslagen. Over de vijf slachtoffers waren intussen allerlei wilde verhalen in de pers verschenen. Leugens, onwaarheden en fabels, die de achtergebleven familieleden van de vijf vermoorde vrouwen geen goed deden in de verwerking van hun verdriet.

FIVE DAUGHTERS1Producer Simon Lewis en scenarist Stephen Butchard vonden het tijd om de zaak recht te zetten. Samen ontwikkelden ze de driedelige dramaserie Five Daughters, die zondag, maandag en dinsdag is te zien op BBC ONE.  Five Daughters vertelt het aangrijpende verhaal van de vijf slachtoffers, gezien vanuit hun perspectief en dat van hun vrienden en familie. Hoe heeft het zo kunnen lopen en waarom werden ze gedwongen op straat te werken? Wie waren deze vijf jonge vrouwen en meisjes, wiens levens werden bepaald door drugs, seks en wanhoop en die uiteindelijk op zo’n afschuwelijke manier uit het leven werden gerukt?
De hoofdrollen in deze hartverscheurende BBC-serie worden gespeeld door Sarah Lancashire, Aisling Loftus, Jaime Winstone, Eva Birthistle, Ruth Negga en Nathalie Press. Five Daughters is gemaakt met volledige instemming en medewerking van de politie plus de familieleden en vrienden van de slachtoffers.

FIVE DAUGHTERS2Scenarist Stephen Butchard tekende eerder voor de dramaserie House of Saddam, onlangs uitgezonden op Canvas. Butchard is ook het brein achter de ITV-detectivereeks Vincent, waarin Ray Winstone de hoofdrol voor zijn rekening nam. De scenarist werkt nu weer met zijn dochter samen want Jaime Winstone speelt een van de slachtoffers in Five Daughters.

Five Daughters, zondag 25 tot en met dinsdag 27 april, telkens om 22.00 uur BBC ONE

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Five Daughters, aangrijpend verhaal slachtoffers The Ipswich Ripper".