RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
9/03 2011

Basta Boyd! Einde Waking The Dead nabij

WAKING THE DEAD_CavendishHeeft detective Superintendent Peter Boyd eindelijk zijn match gevonden met nieuwe collega DS Sarah Cavandish? Dat is de grote vraag in de nieuwe, negende en allerlaatste serie van Waking The Dead, vanaf zondag 13 maart op BBC ONE. (Copyright fotos: BBC)

Wat is Waking The Dead ook alweer?
Waking The Dead is een spannende detective-thriller over een speciaal team dat probeert de daders van onopgeloste moordzaken te achterhalen. Ze hanteren daarbij de nieuwste forensische technieken en technologieën.
De misdaadserie is sinds september 2000 op de BBC-televisie en is ook bij de KRO sinds januari 2002 op Nederland 2 een van de populairste Britse detectives van de laatste jaren. Inmiddels zijn er 92 afleveringen gemaakt waarvoor meer dan 650 gastacteurs zijn komen opdraven.

WAKING THE DEAD_groupWaarom stopt de serie?
De BBC wil de serie op haar hoogtepunt stoppen. Tot grote teleurstelling van hoofdrolspelers Trevor Eve en Sue Johnston die in de Britse pers aangaven dat ze aanvankelijk nog graag een tiende (afsluitende) serie hadden willen maken. Onderhandelingen liepen echter spaak. Geld speelt een rol…

Wat kunnen we verwachten? Vijf dubbel-afleveringen van telkens 60 minuten in lengte. Plus nieuwe aanwinst Eva Birthistle als DS Sarah Cavendish. Omdat Cavendish en Boyd van dezelfde (politie)rang zijn, dreigt het machtsevenwicht danig te worden verstoord in Boyds fameuze Cold Case Unit.

Niet getreurd…
Waking the Dead mag dan wel zijn definitieve einde naderen, gelukkig hoeven we nog lang geen afscheid te nemen van forensisch patholoog Dr. Eve Lockhart, gespeeld door Tara Fitzgerald. Tara krijgt namelijk komend najaar haar eigen zesdelige serie op BBC ONE, The Body Farm geheten. In deze Waking The Dead-spin off geeft Eve leiding aan een briljant en ambitieus team dat onderzoek doet naar gruwelijke moorden wereldwijd. Volgens de TV Times is de kans groot dat andere Cold Case Unit personages hun opwachting zullen maken in de nieuwe dramaserie. Acteur Keith Allen, vader van zangeres Lily Allen, is aangetrokken om één van de nieuwe politiemensen te komen spelen. De serie wordt geproduceerd door Trevor Eve’s eigen productiebedrijf Projector Films. Eve heeft aangegeven dat hij een zogenaamde cameo appearance voorlopig uitsluit. Maar het is dus nog maar de vraag of we Boyd, Dr. Foley, DI Spencer Jordan en Sarah Cavandish de komende weken voor het laatst zullen zien…

Waking the DeadTe zien
De openingsaflevering van het negende en laatste seizoen heet Harbinger en is te zien zondag 13 en maandag 14 maart om 22.00 uur op BBC ONE.
De KRO herhaalt overigens de zevende serie met ingang van zondag 10 april a.s.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Basta Boyd! Einde Waking The Dead nabij".