RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/05 2017

Shockerend en fascinerend: de seriemoordenaar van 10 Rillington Place

Rillington Place_Copyright BBCEen rechterlijke dwaling met verschrikkelijke gevolgen. Dat is het verhaal van Timothy Evans, de jongeman die in 1949 de strop kreeg voor de moord op zijn vrouw en dochtertje terwijl dat het werk was van de sluwe Britse seriemoordenaar John ,,Reg” Christie. (Copyright foto’s: BBC)

Sinds de gruwelijke waarheid aan het licht kwam is de Britse wet aangepast, de doodstraf bestaat niet meer. Maar… nog altijd staat Rillington Place nummer 10 bekend als een van de beruchtste adressen uit de Britse geschiedenis.

Rillington Place_Copyright BBCW_1Op dit adres woonde Christie namelijk samen met zijn vrouw Ethel, die in eerste instantie niet op de hoogte was van de moordpraktijken van haar echtgenoot. Later wel, maar uit angst voor de gewelddadige uitspattingen van manlief kneep Ethel een oogje dicht, uiteindelijk resulterend in haar eigen dood.

Rillington Place_Copyright BBCHet onschuldige jonge echtpaar Tim en Beryl Evans huurt in de tweede aflevering een kamer bij de Christies, niet wetende dat zij daarmee hun doodvonnis hebben getekend. Hun landlord is namelijk een nietsontziende killer, die  waarschijnlijk acht moorden op zijn geweten heeft.

Rillington Place, uit de pen van Tracey Malone en Waking the Dead’s Ed Whitmore, vertelt het fascinerende verhaal van Reg Christie en dat van de mensen uit zijn directe omgeving.

Rillington Place_Copyright BBCBijzonder want?
Ronduit shockerend is hoe Christie mensen manipuleert, getuigenissen weet te veranderen en gevoelens van mensen beïnvloedt. De driedelige miniserie wordt verteld vanuit drie verschillende perspectieven: de echtgenote, de jongeman die ten onrechte beschuldigd werd van de moord op zijn vrouw en dochtertje en tenslotte de seriemoordenaar zelf.

 

Rillington Place_Copyright BBCWWie spelen de hoofdrollen en waar kennen we de acteurs van?
Tim Roth, Samantha Morton, Nico Mirallegro en Jodie Comer. Zij tekenen voor de rollen van respectievelijk Reg Christie, zijn echtgenote Ethel, de pasgetrouwde Tim Evans en diens jonge vrouw Beryl. Tim Roth is bekend van Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Planet of the Apes. Morton speelde onder anderen in Band of Gold, Minority Report en Morvern Callar, terwijl Mirallegro (foto) enkele jaren geleden twee seizoenen lang te zien was in de opgepoetste BBC-versie van Upstairs Downstairs.

Te vergelijken met?
Making a Murderer, waarbij iemand vals beschuldigd wordt van een misdrijf en achter de tralies belandt en in dit geval zelfs ter dood werd gebracht.

Rillington Place_Copyright BBCWMeer weten?
Zie ook http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/11/bbc-calls-in-fbi-to-help-solve-rillington-place-riddles-for-new/

Te zien?
Rillington Place wordt vanaf 1 juni elke donderdag om 21.00 uur uitgezonden op BBC FIRST. BBC ONE zond de reeks vorig jaar november al uit.

Bekijk hieronder alvast de trailer en enkele fragmenten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Shockerend en fascinerend: de seriemoordenaar van 10 Rillington Place".