RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/02 2011

Niet voor watjes en doetjes…

Whitechapel2_BuchanNiet voor watjes… Dat is de tweede serie van Whitechapel, vanaf vrijdag op Vlaamse zender Canvas. Niet voor niets wordt het vervolg van de stijlvolle, maar daarom niet minder gewelddadige misdaadserie door onze zuiderburen vrijdag 18 februari pas tegen het middernachtelijk uur geprogrammeerd. (Copyright foto’s: Carnival Film and Television 2010)

Net zoals de eerste miniserie, die de KRO jongstleden oktober uitzond, is het nog explicietere vervolg van de misdaadreeks gesitueerd in de karakteristieke Oost-Londense wijk Whitechapel.

Whitechapel2Chandler&MilesToen we de vorige keer kennismaakten met politiechef Joseph Chandler (Spooks-acteur Rupert Penry-Jones) en de doorgewinterde detective Miles (Phil Davis) maakten ze jacht op iemand die zich had laten inspireren door de legendarische seriemoordenaar Jack the Ripper; in deze tweede serie lijken copycat-moordenaars de misdaden te imiteren van de beruchte Kray Twins.

Bewapend met knuppels en boksbeugels overvielen Ronnie en Reggie Kray destijds geldtransporten. De Krays bonden de strijd aan met de rivaliserende Richarsonsbende, die ten zuiden van de rivier Thames opereerde. Het ging er hard en meedogenloos aan toe, waarbij heel wat slachtoffers vielen.
Met het opvissen van een zwaarverminkt lijkt uit de Thames lijkt het alsof Chandler zijn team weer met een copycat-killer te maken hebben. Zullen ze in tegenstelling tot de vorige keer de moordenaar nu wel in de boeien weten te slaan?

De eerste Whitechapel werd in Groot-Brittannië gezien door 9,2 miljoen kijkers. De openingsaflevering van het vervolg trok beduidend minder kijkers (5,6 miljoen). Naar verluidt wordt er toch alweer geschreven aan een derde ITV-serie. De wijk Whitechapel blijft immers tot de verbeelding spreken.

Whitechapel2ChandlerNaast Rupert Penry-Jones en Phil Davis (zie foto’s hierboven) zien we Alex Jennings (als Commander Anderson), Phil Davis (DS Miles), Steve Pemberton (Edward Buchan), Ben Bishop (DC Finley Mansell), George Rossi (DC McCormack), Sam Stockman (DC Kent), Peter Serafinowicz (DCI Caznove) en  Craig Parkinson (Jimmy en Johnny Kray)

Wie heeft het lef en de macht om zich op te werpen als de opvolger van de Krays? Kijk vanaf 18 februari elke vrijdag naar Canvas om 23.30 uur. Klik hieronder het scherm aan voor de ITV-promo.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Niet voor watjes en doetjes…".